מה יכול לגרום למצב חולף כזה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום
 
  • מה יכול לגרום למצב חולף כזה?
    רועי
    08/05/2009

    שלום

    סבתי כבת 74. ברקע עברה לפני כשנה ארוע של אוטם של ראש עצב הראייה, עם ירידה קשה בראייה, נשלל Arteritic -AION בזמנו. כמו כן מנינגיומה פרונטלית באזור אולפקטורי גרוב. בנוסף ידוע על אוסטאופורוזיס, מטופלת בפוסאלן. כן נוטלת אספירין 300 מ"ג קבוע, וסטטינים להורדת כלוסטרול.

    מבחינת רקע אאג- בילדותה נקב של עור התוף באוזן ימין. בבדיקת שמיעה מלפני כ שנתיים וחצי - מימין - ירידה מעורבת של 60-65 דיבי עם מרכיב הולכתי של כ-20 דיבי, דיסק 72%. באוזן שמאל (האוזן ששמעה יותר טוב )- סף 15 דיבי עם דיסק 92%

    השבוע- למשך של כיום-יום וחצי היא חשה ירידה קשה בשמיעה באוזנה השמאלית (האוזן הטובה שלה). היה קשה לתקשר איתה (בני משפחה שונים).

    השאלה שלי: הארוע הנ"ל הזכיר במידה מסויימת את אובדן הראייה שחוותה לפני כשנתה - אם כי בראייה היה נזק קבוע, שלא הישתפר. כמובן שלשמיעה יש עבורה חשביות מרובה בגלל העיוורון. מה יכול לגרום למצב חולף כזה? האם יתכן שמדובר בארוע וסקולרי נוסף? לציין שבבדיקה של הקרוטיד תקינה. האם יכול להיות שזה קשור לתרופה כלשהי שהיא נוטלת?

    האם אופייני שזה חוזר?

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

    הוספת תגובה

     

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

  • ירידה פתאומית בשמיעה

    ד''ר אביגיל ארד
    09/05/2009

    קודם כל צריך לבדוק את האוזן של סבתך. יתכן ומדובר בבעיה בנאלית של פקק שעווה באוזן או נוזלים. ירידה פתאומית חדה בשמיעה הינה בעיה ידועה ויכולה להתרחש גם אצל אנשים צעירים ובריאים. ישנן סיבות רבות בתאוריה לתופעה זו, אולם אם מאתרים מהר ובזמן נהוג (אם אין התווית נגד) לתת סטרואידים. בהמשך מבצעים בירור הכולל בדיקת שמיעה ו BERA ולפי הצורך גם MRI. יתכן ומדובר בארוע וסקולרי או בארוע אחר ויש לקוות שתהיה התאוששות.

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום


שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו