אוכל נתקע בגרון

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אוכל נתקע בגרון
    אבי
    09/05/2009

שלום דוקטור,

זה כבר כמה חודשים שאמא שלי סובלת מקשיי בליעה. כמעט כל פעם שאנחנו אוכלים יחד, פתאום היא צריכה להפסיק לאכול בהרגשה שהאוכל לא יורד כמו שצריך, נתקע באיזור החזה. לעתים היא צריכה להקיא אותו החוצה, אם לא יורד בסופו של דבר. היא הלכה לבדוק את זה ונתנו לה כדורים נגד "החומציות שעולה". היא לקחה את זה כמה זמן והרגישה שיפור, אך הפסיקה כי לא רוצה לקחת כדורים - שוב חזר הסיפור. לפני שלושה ימים חזרה לקחת הכדורים והיום שוב נתקע האוכל. היא לא מעוניינת לעבור ניתוח.

אודה לך מאד אם תוכל להמליץ מה לעשות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אוכל נתקע בגרון

הוספת תגובה

• בליעה

ד''ר אביגיל ארד
    09/05/2009

רפלוקס, עליית חומצה מהקיבה לגרון, יכול לגרום לתסמינים כאלה. ואם הבעיה השתפרה על ידי כדורים שקיבלה, כנראה זו הבעיה. אמא שלך צריכה להבין שתרופות באות לפתור בעיות רפואיות. תרופות אילו הן לרב ללא תופעות לוואי משמעותיות. אם הבעיה ממשיכה כדאי להתייעץ עם רופא גסטרו היות והתחושה במרכז החזה היא כבר בתוך הושט. לא צריך לעשות ניתוח, אבל צריך לעשות בירור של מערכת הבליעה ומע' עיכול העליונה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך לבעיה

אבי
    13/06/2010

תודה רבה.

אמא שלי היתה כבר בגסטרו והוא נתן לה את הכדורים, אמר שזה דלקת.

העניין שאמא שלי לוקחת כבר יותר מדי כדורים ולכן לא רוצה לקחת גם את אלו, שכן גרמו לה לתופעות לוואי כלשהן.

האם יש דרך אחרת לפתור את הבעיה?

אודה מאד לתשובתך,
    אבי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו