מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שיתוק מיתר קולשרון11/05/2009
אני גננת. לפני כחודש החלה אצלי צרידות, כנראה ממאמץ קולי. פניתי לרופא א א ג שאיבחן שיתוק מיתר קול. בבדיקת סיטי הכל קין. בדיקה נוספת (מצלמה) בב"ח מחלקה א א ג אישרו, שאכן יש לי מיתר קול משותק. קשה לי לדבר ולנשום, אני מרגישה תחושת מחנק בעת שתיית נוזלים. בעוד כשבועיים אני אמורה להתחיל טיפול אצל קלינאית תקשורת. כמו-כן, אני כרגע בחופשת מחלה. רופא א' אמר לי לא לדבר למשך חודש לעומת זאת רופא ב' במחלקת א א ג אמר לי שאני כן צריכה לדבר אבל אסור לי ללחוש או לדבר בקול רם. מה אני אמורה לעשות? כמו-כן, בעוד 10 ימים אני אמורה לשוב לעבודה האם אני מסכנת את הקול? חשבתי להשתמש במיקרופון מדונה.
ושאלה נוספת, האם יש סיכוי שהמיתר המשותק יחזור לתפקוד מלא? האם היו מיקרים בעבר שמיתר משותק התאושש?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיתוק מיתר קול אדיופתי
ד''ר אביגיל ארד11/05/2009אם נעשה בירור כולל CT והכל בסדר , כנראה מדובר בשיתוק מיתר קול על רקע אידיופטי, או לאחר מחלה ויראלית. בהחלט יש סיכוי להתאוששות. אם זה צד ימין זה לוקח פחות זמן אבל גם כן עד חצי שנה. צד שמאל כשנה. אם יש קושי בשתיה סובבי את הראש לצד של המיתר המשותק בזמן הבליעה או אם הבעיה ממש חמורה יש אבקה להסמכה של הנוזלים. היא חסרת טעם וריח. הטיפול אצל קלינאית תקשורת חשוב מאד ויעזור לך מאד. הסיבה אינה מאמץ קולי. חשוב שתדברי אך לא ללחוש בכלל. מדונה זה רעיון טוב. בעזרת הקלינאית תוכלי להגיע לאיכות קול טובה .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
נחירים סתומים מעל לחודשיים וקושי בשינה
אוזניים סתומות אטומות מלאות מלווה בצפצוף
אף סתום לאחר שני ניתוחי סינוסים
חור לאחר ניתוח שקדים משמאל לענבל
רקמה רירית מיקום -בירור
אטמים מותאמים אישית - התייעצות
טרגימנל נוירולוגיה וmri- בירור
נזלת וגודש ברירית האף
תוצאות ct סינוס- בירור
ערוץ הבריאות
האם אורח חייכם בריא?