שיתוק מיתר קול

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שיתוק מיתר קול
    שרון
    11/05/2009

אני גננת. לפני כחודש החלה אצלי צרידות, כנראה ממאמץ קולי. פניתי לרופא א א ג שאיבחן שיתוק מיתר קול. בבדיקת סיטי הכל קין. בדיקה נוספת (מצלמה) בב"ח מחלקה א א ג אישרו, שאכן יש לי מיתר קול משותק. קשה לי לדבר ולנשום, אני מרגישה תחושת מחנק בעת שתיית נוזלים. בעוד כשבועיים אני אמורה להתחיל טיפול אצל קלינאית תקשורת. כמו-כן, אני כרגע בחופשת מחלה. רופא א' אמר לי לא לדבר למשך חודש לעומת זאת רופא ב' במחלקת א א ג אמר לי שאני כן צריכה לדבר אבל אסור לי ללחוש או לדבר בקול רם. מה אני אמורה לעשות? כמו-כן, בעוד 10 ימים אני אמורה לשוב לעבודה האם אני מסכנת את הקול? חשבתי להשתמש במיקרופון מדונה.
    ושאלה נוספת, האם יש סיכוי שהמיתר המשותק יחזור לתפקוד מלא? האם היו מיקרים בעבר שמיתר משותק התאושש?
    תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שיתוק מיתר קול

הוספת תגובה

• שיתוק מיתר קול אדיופתי

ד''ר אביגיל ארד
    11/05/2009

אם נעשה בירור כולל CT והכל בסדר , כנראה מדובר בשיתוק מיתר קול על רקע אידיופטי, או לאחר מחלה ויראלית. בהחלט יש סיכוי להתאוששות. אם זה צד ימין זה לוקח פחות זמן אבל גם כן עד חצי שנה. צד שמאל כשנה. אם יש קושי בשתיה סובבי את הראש לצד של המיתר המשותק בזמן הבליעה או אם הבעיה ממש חמורה יש אבקה להסמכה של הנוזלים. היא חסרת טעם וריח. הטיפול אצל קלינאית תקשורת חשוב מאד ויעזור לך מאד. הסיבה אינה מאמץ קולי. חשוב שתדברי אך לא ללחוש בכלל. מדונה זה רעיון טוב. בעזרת הקלינאית תוכלי להגיע לאיכות קול טובה .

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו