אף סתום ואיבוד חוש הריח והטעם

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אף סתום ואיבוד חוש הריח והטעם
    נועה
    16/08/2007

שלום,
    אני בת 23. לפני מספר חודשים התחלתי לאבד בהדרגה את חוש הריח ואיתו הטעם כתוצאה - כנראה מאלרגיה באף. בעבר יותר סבלתי מנזלת שקופה והתעטשויות אך מעולם לא סבלתי מאיבוד חוש הריח. כעת אני מרגישה כאילו כבר אין יותר את תופעות האלרגיה, האף נותר סתום תמיד בנחיר אחד (אני לא זוכרת את הפעם האחרונה שנשמתי משתי הנחיריים..) ומתוך כל היום אני לרוב מריחה אולי כמה שעות ספורות , ,בד"כ כאשר אני קמה, ואז האף נסתם וזה שוב נעלם.
    אני לוקחת כרגע אלגרו, כבר כמה ימים, ואין בנתיים שיפור.
    תוך כמה זמן אני אמורה לחוש בשיפור אם בכלל?
    הייתי כבר אצל א.א.ג והכניסו לי סיב אופטי לאף, הוא פשוט אמר שיש לי אף אלרגי וגדוש.
    קראתי על ניתוח FESS בסינוסים. האם זה רלוונטי או שבמקרה הזה דווקא יעזור צריבת קונכיות.
    או שבכלל רק תרסיסי סטרואידים אמורים לתת פתרון ?

תודה, נועה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• בתשובה

ד''ר דן גוטמן
    17/08/2007

אבדן חוש הריח נובע בד"כ . לגבי שאלתיך בדבר הניתוח הנדרש אז התשובה היא שתלוי מה נמצא בבדיקה וב CTY של מערות הפנים. ניתוח FESS מבוצע כאשר קיימים סימנים לסינוזיטיס כרוני ו/או ממצאים בחלל האף והסינסים כגון פוליפים. אם קיימת בעית מעבר אוויר באף כתוצאה מסטיית מחיצה אז מבוצע ניתוח ישור מחיצה. ואם הכל תקין ואין ממצא חוסם אז טיפול במשאף סטרואידים הוא אופציה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו