קנדידה על הלשון וצרבת בגרון

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קנדידה על הלשון וצרבת בגרון
    דניאל
    17/08/2007

שלום ד"ר,

נמצא שיש לי קנדידה קלה בלשון למרות שאני לא סובלת מעייפות או תסמינים שקראתי עליהם באינטרנט למעט גירוי מטריד/מרירות/חומציות/צריבה בעיקר בגרון (פחות בפה!)
    בנוסף, הלשון שלי בחלק שרואים בפה, ורודה עם מעט פטמות בולטות במרכזה, מה שאולי נקרא לשון "שעירה".

בחלקה האחורי, מה שלא רואים בעין, ראיתי עם מראה קטנה של רופא שיניים, שיש שכבה לבנה/צהבהבה....אותה אני לא מצליחה להסיר עם מברשת שיניים חוץ מכמעט להקיא.

בינתיים אני לוקחת כדורי מציצה אורלטן כבר שישה ימים ומצחצחת את הלשון בחלק האחורי שלה עם מברשת שיניים ומשחה פרדונטקס, אך ללא הואיל.

שאלותיי:
    1. האם זה נכון שלכל אדם יש חלק לבן בלשון, בצד האחורי שלה, בשורש, היכן שלא רואים, אלא אם משתמשים במראה קטנה, או שרק אצלי זה לא תקין????

2. האם ייתכן קשר בין חומציות וטעם מר בפה לבין הקנדידה או שזה נובע מרפלוקס או דבר אחר?

3. האם שטיפות פה עם מי מלח או ויסקי או שטיפות דנטליות יכולות לעזור לי?

מה אתם מציעים לי לעשות, אני מאוד מוטרדת ומודאגת בעיקר מהחומציות/מרירות/גירוי בגרון.

יש להדגיש, שהגירוי הוא בגרון ולא בפה, לכן אני פונה אליכם אחרי שלא קיבלתי תשובה מספקת מרופא א.א.ג שבדק אותי באופן דיי שטחי לדעתי.

אני אפילו מפחדת להתנשק עם חבר שלי כדי לא להדביק אותו וכדי לא להחמיר את המצב בגרון שהוא כבר למעלה מחודש!!!

בבקשה תענו לי מנסיונכם בצורה פרטנית ע"פ מה שתארתי ותמליצו לי על טיפול אפשרי אחר/נוסף.

סופ"ש טוב

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• קנדידה

ד''ר דן גוטמן
    21/08/2007

אם אכן האבחנה היא קנדידה אז לכך יש כדורים או משחה מתאימה לטיפול בקנדידה. לא ניתן ולא צריך לנסות להוציאה ע"י שיפשוף הלשון. אולם קנדידה אינה ניגרמת סתם כך אם אכן קיימת קנדידה יש לבצע בדיקות נוספות בעיקר למערכת החיסון על מנת לראות מדוע צמחה שם קנדידה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו