מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- קנדידה על הלשון וצרבת בגרוןדניאל17/08/2007
שלום ד"ר,
נמצא שיש לי קנדידה קלה בלשון למרות שאני לא סובלת מעייפות או תסמינים שקראתי עליהם באינטרנט למעט גירוי מטריד/מרירות/חומציות/צריבה בעיקר בגרון (פחות בפה!)
בנוסף, הלשון שלי בחלק שרואים בפה, ורודה עם מעט פטמות בולטות במרכזה, מה שאולי נקרא לשון "שעירה".
בחלקה האחורי, מה שלא רואים בעין, ראיתי עם מראה קטנה של רופא שיניים, שיש שכבה לבנה/צהבהבה....אותה אני לא מצליחה להסיר עם מברשת שיניים חוץ מכמעט להקיא.
בינתיים אני לוקחת כדורי מציצה אורלטן כבר שישה ימים ומצחצחת את הלשון בחלק האחורי שלה עם מברשת שיניים ומשחה פרדונטקס, אך ללא הואיל.
שאלותיי:
1. האם זה נכון שלכל אדם יש חלק לבן בלשון, בצד האחורי שלה, בשורש, היכן שלא רואים, אלא אם משתמשים במראה קטנה, או שרק אצלי זה לא תקין????
2. האם ייתכן קשר בין חומציות וטעם מר בפה לבין הקנדידה או שזה נובע מרפלוקס או דבר אחר?
3. האם שטיפות פה עם מי מלח או ויסקי או שטיפות דנטליות יכולות לעזור לי?
מה אתם מציעים לי לעשות, אני מאוד מוטרדת ומודאגת בעיקר מהחומציות/מרירות/גירוי בגרון.
יש להדגיש, שהגירוי הוא בגרון ולא בפה, לכן אני פונה אליכם אחרי שלא קיבלתי תשובה מספקת מרופא א.א.ג שבדק אותי באופן דיי שטחי לדעתי.
אני אפילו מפחדת להתנשק עם חבר שלי כדי לא להדביק אותו וכדי לא להחמיר את המצב בגרון שהוא כבר למעלה מחודש!!!
בבקשה תענו לי מנסיונכם בצורה פרטנית ע"פ מה שתארתי ותמליצו לי על טיפול אפשרי אחר/נוסף.
סופ"ש טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קנדידה
ד''ר דן גוטמן21/08/2007אם אכן האבחנה היא קנדידה אז לכך יש כדורים או משחה מתאימה לטיפול בקנדידה. לא ניתן ולא צריך לנסות להוציאה ע"י שיפשוף הלשון. אולם קנדידה אינה ניגרמת סתם כך אם אכן קיימת קנדידה יש לבצע בדיקות נוספות בעיקר למערכת החיסון על מנת לראות מדוע צמחה שם קנדידה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
נחירים סתומים מעל לחודשיים וקושי בשינה
אוזניים סתומות אטומות מלאות מלווה בצפצוף
אף סתום לאחר שני ניתוחי סינוסים
חור לאחר ניתוח שקדים משמאל לענבל
רקמה רירית מיקום -בירור
אטמים מותאמים אישית - התייעצות
טרגימנל נוירולוגיה וmri- בירור
נזלת וגודש ברירית האף
תוצאות ct סינוס- בירור
ערוץ הבריאות
האם אתם ישרים?