קשיי בליעה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קשיי בליעה
    שירי
    26/05/2009

שלום ותודה מראש,

אני בת 68 ,לאחורנה מזה מס' חודשים יש לי קושי בבליעה, בבדיקת סיב אופטי תקין, נשלחתי למרפאה לבדיקה במכון בליעה תוצאה: אברי בליעה תקין סיכום: מדובר באבני שקדים במיטת שקד שמאל!!! יש לציין שבלחיצה על מיטת שקד שמאל יצא תוכן מזון !
    שאלה: מה הטיפול שניתן לצור שיפור בליעת האוכל שהפך לסיוט מתמשך? כל סיב מירק או פרי או לחם ובכלל מקשה עלי מאוד! במיוחד הבושה ליד הסובבבים באירועים משפחתיים,אני נמנעת מלאכול. אשמח לקבל תגובתכם טרם אפגש עם הרופא המטפל. תודה שירי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    קשיי בליעה

הוספת תגובה

• בליעה

ד''ר אביגיל ארד
    30/05/2009

אבני שקדים אינם גורמים קושי בבליעה אלא אי נוחות וצריך לנקותם ואחרי כל ארוחה לגרגר מים. אם יש ממש בעית בליעה, כדאי לחזור את איבחון הבליעה. אם נעשתה בדיקת בליעה עם סיב אופטי ומזון צבוע ולא נמצאה בעיה, אולי כדאי לעשות בדיקת בליעה בהסרטה ברנטגן. בכל אופן- אפשר להתייעץ עם קלינאית תקשורת המומחית בבעיות בליעה לגבי טכניקות בליעה שיעזרו לך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו