דחוף בבקשה- בלוטת המגן

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דחוף בבקשה- בלוטת המגן
    תמי
    01/06/2009

ד"ר שלום רב,

כבר מזה ארבעה שבועות שיש לי שיעול יבש מתמשך, בעיקר בלילה, שגורם לי כמעט לחנק ומאמץ מאיזור הבטן (אך ללא כאב). איני יכולה כמעט לישון וגם כשאני מצליחה- רק בתנוחה כשאני חצי יושבת.
    הייתי מספר פעמים אצל רופאת המשפחה אך שום דבר אינו עוזר (היא נתנה לי בהתחלה כדורי טלפסט וקלגרון, ועשיתי משטח גרון שיצא תקין) ואף ניסיתי "תרופות סבתא" רבות.
    היא הפנתה אותי לאולטרסאונד של בלוטת התריס וקיבלתי לאחר בדיקת סונר של בלוטת המגן-תירואיד את הממצאים הבאים:

בדיקת u.s של בלוטת המגן:

אונה ימינית:

רוחב 15 מ"מ אורך 45 מ"מ

ממצא נוזלי בקוטר 5 מ"מ

איסטמוס- אינו מוגדל

אונה שמאלית:

רוחב 15 מ"מ אורך 43 מ"מ

מרקם הומגני ללא לימפאדנופיטה חשודה

קנה הנשימה המרכזי אינו דחוק.

הייתי רוצה לדעת בבקשה בדחיפות מה אומרים ממצאים אלו (אם אפשר לפרט מה אומרת כל מילה) והאם מדובר בממצא מדאיג (סרטני למשל) ?
    כמו כן, מהו לדעתך הטיפול הנכון? למי עליי לפנות- האם עליי להבדק אצל מומחה אף אוזן גרון או מומחים נוספים? האם עליי להבדק ולקבל חוות דעת מכמה מקומות?
    בנוסף, האם ידוע לך על מקרים כאלה בעבר? ומה נעשה?
    האם יש להוציא את הממצא הנוזלי (??) בשאיבה- כיצד זה נעשה? האם יכול להוביל לניתוח?

אודה לך אם תוכל/י לענות לי בכנות המלאה והמפורטת ביותר.
    תודה מראש,
    תמי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דחוף בבקשה- בלוטת המגן

הוספת תגובה

• בתשובה

ד''ר דן גוטמן
    02/06/2009

בסך הכל התשובה של הסונאר של בלוטת המגן תקין. קיים נודול ( ולא נוזל) בבלוטת המגן שזהוא ככל הנראה ממצא שפיר. אין כל קשר בן השיעול בלילה לממצא בצוואר
    אם את רוצה להפיג את חששותייך ניתן להגיע אלי לבדיקה או לרופא א.א.ג אחר
    בברכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו