משטח גרון של דלקת גרון

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• משטח גרון של דלקת גרון
    אסף
    04/06/2009

שלום,
    הייתי אצל רופאה שבדקה אותי+משטח גרון בשל תלונה על כאב גרון (שהתפרצותו הראשונית הייתה גם מלווה בחום, כאב ראש וקצת כאב בטן. למחרת ההתפרצות נותר רק כאב הגרון, עם תחושת נפיחות דלקתית). היא רשמה לי ואמרה לי להתחיל כבר טיפול ברפאפן לעשרה ימים ולהפסיק אם עוד יומיים אקבל תוצאות מעבדה שליליות לגבי סטרפטוקוקוס.
    בינתיים, יום וחצי לאחר שהתחלתי לקחת אנטיביוטיקה, קיבלתי היום תוצאת מעבדה שאומרת רק:
    Throat Bact. Normal Flora
    (יש לציין שהגרון עוד כואב).
    אז שוחחתי טלפונית עם רופא אחר מהקופה שהסביר שזה חיידק אחר כלשהו, רק לא סטרפטוקוקוס, ושאמשיך את הרפאפן (בניגוד לעצת הרופאה הראשונה) עשרה ימים.
    שתי שאלותיי:
    1. איזו משתי העצות היא הנכונה?... (האמנם מדובר בחיידק בהכרח?)
    2. מאחר שיש לי תינוקת בת חצי שנה: האם אני יכול להיות רגוע בקשר לרמת הדיבוק של הדלקת, לאחר יומיים של אנטיביוטיקה (כלומר - האם זה בטוח חיידק, והאם אחרי יומיים זה לא מדבק יותר? והאם כל חיידקי הגרון גורמי הדלקות למיניהם, מדבקים כמו סטרפטוקוקוס? כי לגבי סטרפטוקוקוס נאמר לי שתינוקות לא כ"כ נדבקים).
    תודה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    משטח גרון של דלקת גרון

הוספת תגובה

• דלקת גרון

ד''ר אביגיל ארד
    13/06/2009

פלורה נורמלית היא אוכלוסית החיידקים הנורמלית של הלע. והם רבים....אם משטח הגרון יצא שלילי, זה אומר שלא נמצאו סטרפטוקוקים מסוג A. במקרה זה, ובמידה והמשטח נלקח כמו שצריך, אין צורך בהמשך האנטיביוטיקה. נראה לי גם שחל שיפור עוד לפני נטילת האנטיביוטיקה כך שאולי כדאי היה מראש לחכות. אגב, את הבת שלך אתה יכול להדביק גם אם מדובר במחלה ויראלית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו