בקשר לניתוח שעברתי לאחרונה באף.

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בקשר לניתוח שעברתי לאחרונה באף.
    דניאל
    10/06/2009

שלום :)
    לאחרונה עברתי ניתוח לא פשוט במערות האף לאחר שגילו אצלי גידול שפיר .
    לפני הניתוח במשך מספר שנים התקשתי לנשום והיה לי הרבה נזלת אלרגית , נכון לעכשיו שבוע לאחר הניתוח מתחיל להיפתח לי האף בזכות הספריי של המי מלח והספירוקונז (הספריי הירוק)ואני מתחיל לנשום כמו שלא זכור לי שנים .
    אמרו לי שניתוח זה לא שכיח וקורה לעיתים רחוקות והיו בו לא מעט סיכונים בכל מקרה ברוך השם עברתי את הניתוח בבית חולים אסף הרופא אצל אחד המנתחים הטובים בתחום והוא עבר בהצלחה .
    לפני הניתוח עברתי בדיקת אנגיו שחסמו לי את עורקי הדם שהיו מחוברים לאותו גידול על מנת למנוע דימום במהלך הניתוח .

יש לי מספר שאלות . אשמח אם תוכלו לענות לי עליהם .
    - כתוב לי להימנע כחודש מפעילות ספורטיבית וחשיפה לחום האם אחרי חודש אני יוכל לחזור ללא חשש מדימום לחשיפה בשמש ופעילות ספורטיבית ?
    -במקרה של דימום חס וחלילה כיצד ניתן יהיה לטפל בבעיה?האם זה ממש מסוכן מקרה של דימום?
    -כתוב שממולץ לאכול רך וקר את הקר אני מבין אבל רך האם לאכול רק רך כל הזמן או שאפשר לאכול אוכל בינוני כמו בשר , פיתה וכו'...
    בנוסף האם אני יכול לשתות קפה קר לדוגמה , אני מפחד לשתות מפני שיש בו קופאין ואני מפחד שלחץ הדם יעלה לי ובכך יהיה דימום דבר שממנו אני נורא חושש.
    -הרופא המליץ במיוחד בשבועיים הראשונים להישאר בבית ולמעט לצאת החוצה האם אחרי שבועיים אני יוכל לצאת באופן חופשי בערב ? מתי אני יוכל לחזור לשגרה ? אלכוהול , יציאות וכו' ?
    -נתנו לי תאריך לביקורת ובה כתוב שאבצע בדיקת רינגוסקופיה פיבראופטית שאחרי חיפוש מידע הבנתי שמדוע בבדיקה שבודקים בה את הגרון האם אכן אבצע בדיקה זאת? כי לפני הניתוח כתבו שגם אעבור בדיקה זאת ולא עשו לי שום דבר .

מצטער על החפירות יש לי עוד מלא שאלות ניסיתי לרכז את המובחרות :) אשמח אם מישהו שמבין יענה לי ויעזור לי .

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• מידע אודות הניתוח

דניאל
    13/06/2009

אני אכתוב כאן בדיוק את המחלה ממנה סבלתי אם יהיה לך זמן ותרצי תוכלי להתרשם ולתת לי יותר מידע אודות הניתוח ואופן סיכונו כי זה ממש מעניין אותי ואין לי מידע על כך , גם אם לא אבין זאת :) ממש תודה בכל מקרה

לפי מכתב שחרור מהבית חולים-
    שנים שסובל מחסימה אפית ונזלת . החמרה האנסוזקופה של באף - תהליך וואסקולרי תופס את הנזופרינגס משמאל , יתכן קשור לטורבימה תחתונה .
    CT - תהליך בנזופרינגס מערב סינוס ספאנוידלי משמאל , יתכן מתפשת ל -
    . LT PTERGOPALATINE FOOSA
    ביצע MRI - אין לראות עדות לחדירה אנטרה קראניאלית.
    התקבל לכריתה אנדוסקופית של הגידול.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאחר ניתוח

ד''ר אביגיל ארד
    13/06/2009

כל ההוראות שקיבלת נועדו למנוע דימום בתקופה הקרובה לניתוח. אם אמרו לך שבועיים, זה אומר שלאחר מכן תוכל לעשות את הדברים. החזרה לפעילות צריכה תמיד להיות הדרגתית ולא להשתולל. במקרה של דימום עליך לפנות מידית למיון. כן, אתה יכול לאכול בשר או פיתה או פסטה. בבדיקה עם הסיב האופטי יבדקו לך את האף ואת הלע האפי. או כל אזור אחר הרלוונטי לניתוח.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו