בלוטת הפרוטיס

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בלוטת הפרוטיס
    עדי
    23/08/2007

ד"ר שלום.
    בקבלת תשובת הCT נכתב שלא נראה סימן לגוש.
    הבלוטה מעט קטנה מהשמאלית ואטרופית, נצפו בלוטות לימפה באפרכסת אוזן ימין מעט מוגדלות (כ-15מ"מ).שאר הממצאים כמו קופסת הגרון תקין
    היתי אצל 2 מומחים- אחד אמר כי כנראה תעלת הבלוטה סתומה, ניסה לפתוח אותה ואמר לי לגרגר עם סודה לשתיה.זה לא עזר עדיין ישנם כאבים.
    השני טען שהכאבים נובעים משריר הלסת ונתן לי אטופן 600 מג' פעם ביום למשך 10 ימים, ביומיים הראשונים הרגשתי הקלה אך לאחר מיכן חזרו כאבים(אציין כי לא מדובר בכאבים בלתי נסבלים),
    ביום האחרון המקום התנפח, למחרת נגשתי לרופא א.א.ג, הוא לא ידע למה לשייך את זה ונתן לי אוגמנטין 875 מג' פעמיים ביום,ל10 ימים הכדור הוריד את הנפיחות וישנה הקלה אך אני לוקח את הכדורים כבר שמונה ימים ועדיין אין שיפור בכאב.
    סליחה על המכתב הארוך אך אני כבר חסר אונים ואינני יודע למי לפנות.
    אודה לתשובתך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בלוטת הפרוטיס

הוספת תגובה

• תחילת הסיפור?

ד''ר אביגיל ארד
    24/08/2007

נראה לי שפיספסנו את תחילת הסיפור. מה הוביל לCT?? מה היו התסמינים?? מה היה בבדיקה? יש להתחיל מההיסטוריה ולא מתוצאות ה CT.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בלוטת הפרוטיס-תחילת הסיפור

עדי
    25/08/2007

אני סובל מכאבים מתחת לאפרכסת אוזן ימין לאחר פניה לרופא אף אוזן גרון שלח אותי האחרון לביצוע US לבלוטת הפרוטיס והתשובה היתה כדלכמן:
    "בלוטת פרוטיס ימנית מעט קטנה מהשמאלית,מבנה בלתי אחיד עם קשריות היפואקוגניות זעירות-מתאים לתהליך דלקתי גרנולומטוטוי כריני של הבלוטה".
    רופא האף אוזן גרון לא ממש הבין את התשובה ואמר שאינו יודע למה לייחס אותה לכן שלח אותי לביצוע CT של הבלוטה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בלוטה

ד''ר אביגיל ארד
    26/08/2007

אכן לא קל לדעת. יתכן ומדובר בתהליך דלקתי של הבלוטה. יתכן שזהו תהליך כרוני מסיבה כלשהי כגון שינויים בצינורות האיסוף של הבלוטה או מחלות שונות של הבלוטה. יתכן ומדובר בחסימה עכשווית על רקע סתימת צינור או דלקת חיידקית. אם הבעיה לא תחלוף לאחר הטיפול האנטיביוטי ישנן בדיקות שונות של הבלוטה כגון מיפוי, הזרקת חומר ניגוד לצינורות המאספים של הבלוטה וכן ניקור של הבלוטה בו מוציאים תאים ובודקים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה אחרונה

עדי
    29/08/2007

תודה על תגובתך המהירה אך יש לי שאלה אחרונה, כרגע אני לא לוקח שום תרופה ואני אמור לבצע ניקור בימים הקרובים, אך בימים האחרונים המקום מרגיש הרבה יותר טוב עדיין ישנה רגישות אבל באזור קטן יותר וכאבים קלים יותר האם לדעתך זה ממעיט את האפשרות כי מדובר במשהו ממאיר. (קצת מודאג)
    שוב תודה על תשובתך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בלוטה

ד''ר אביגיל ארד
    03/09/2007

ברור שמשהו שמגיב לטיפול אנטיביוטי יש פחות סיכוי שהוא ממאיר. עדיין צריך לבצע את המשך הבדיקה לצורך השלמת הבירור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בלוטת הפרוטיס

עדי
    10/09/2007

ד"ר שלום.
    לפני יומיים יצאה מתעלת הרוק אבן בגודל של 5 מ"מ רוחב 1 מ"מ (לאחר שעזרתי לה קצת), יחד איתה יצא הרבה רוק מוגלתי.
    עדיין ישנה הפרשה של רוק מוגלתי אך בכמות מעטה , כאשר יצאה האבן הרגשתי הקלה והכאבים בלחי נעלמו.
    אציין כי כרגע ישנו כאב ראש עמום וקצת כאבים באזור הבלוטה (כאבים קלים מאד).
    שאלתי היא.
    האם עצם היות הבלוטה סתומה גרם לכך כי הטיפול האנטיביוטי לא ממש עזר?
    עפ"י בדיקות הדם שעשיתי ניתן להבין כי ישנה דלקת במקום ספציפי (סביר באזור הבלוטה), האם טיפול אנטיביוטי לאחר יציאת האבן יכול לסיים את הדלקת?
    אודה על תשובתך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כן וכן

ד''ר אביגיל ארד
    10/09/2007

הסתימה הקשתה על הדלקת להתרפא וטיפול אנטיביוטי עכשיו יכול בהחלט לסיים את הדלקת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המון תודה על הסבלנות והתשובות

עדי
    11/09/2007

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו