ניתוח כן - לא

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ניתוח כן - לא
    גל
    14/07/2009

שלום רב.
    לאחרונה ביקרתי אצל מומחה א.א.ג שהמליץ לי לשקול אפשרות של ניתוח להוצאת שקדים, זאת עקב דלקות שקדים חוזרות ונשנות עם תקופות החלמה ארוכה מאוד (4-5 דלקות בשנה וכשבוע מנוחה עד חזרה לשגרה לאחר כל דלקת). בפגישתנו, צייניתי כי רוב דלקות הגרון שלי היו חידקיות, מה שהסתבר כלא נכון. לאחר שהוצאתי את היסטוריית המחלות שלי זיהיתי כי דלקות רבות היו ויראליות ללא צורך בטיפול אנטיביוטי (אך עם אותה תקופת החלמה). שאלתי היא האם ההמלצה לניתוח להוצאת שקדים היא רק עבור דלקות חידקיות או הוצאת שקדים תוריד לי באחוז מסויים גם את דלקות הגרון הויראליות הרבות.
    בברכה
    גל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ניתוח כן - לא

הוספת תגובה

• שקדים

ד''ר אביגיל ארד
    22/07/2009

מקובל לכרות שקדים כאשר מדובר בדלקת חיידקית. 5 דלקות בשנה אחרונה, או 4 בשנה בשנתיים אחרונות וכד'. אם הרב לא חיידקי, לא בטוח שזה יעזור כי הדלקת היא בלע האחורי ולא בשקדים. מצד שני, האם באמת משטחי הגרון בוצעו תמיד? האם בצורה נכונה? כדאי לנסות לעקוב מעכשיו לתקופה מסוימת ואז להחליט.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו