שאלה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה
    חסוי
    20/07/2009

סבלתי מכאבים ביד שמאל וזה עבר אך עכשיו אני מרגישה מידי פעם כאב ליד אזור הכתף ואזור החזה. אך ניגשתי לרופא משום שאני מרגישה מעין גוש בצוואר בצד שמאל.
    הלכתי לאורטופד והוא הפנה אותי לאולטרסאונד ואלו הממצאים: בלוטות לימפה: לא נצפו בלוטות לימפה מוגדלות לאורך הצוואר משני הצדדים. בצוואר שמאלי, אחורי תחתון בעומק כ - 0.11 ס"מ מתחת לעור הודגם מבנה אנקואי מוגדר היטב בגודל 0.6*0.24 *0.45 ס"מ ללא זרימה בתוכו ייתכן ציסטה.
    העניין הוא שלפני שחזרתי עם הממצאים לאורטופד הייתי אצל רופאת אף אוזן וגרון לבדוק את הצוואר והאוזן כי חשבתי שאולי הכאב נובע מהאוזן. והיא רשמה לי: נמשו קשרי לימפה קטנים בודדים אחרי SCM משמאל. העניין הוא שלא הבאתי איתי את בדיקת האולטרסאונד וגם שהיא רשמה לי לעשות אולטרסאונד לא חשבתי להגיד לה שכבר עשיתי בגלל שהיא דיברה איתי בעל פה היא אמרה לי שאין קשר בין האוזן לצוואר וחשבתי שכניראה אין קשר לדבר ואני ילך לאורטופד והוא יטפל בבעיה ואז שהוא ראה את האולטרסאונד הוא אמר לי שאני צריכה ללכת לאא"ג.
    את האולטרסאונד עשיתי ב 30/6 והייתי אצל אא"ג ב16/7
    השאלה היא האם לעשות עוד הפעם אולטראוסנד? משום שבבדיקה( 30.6) לא נמצאו קשרי לימפה אך ב17/6 בבדיקה ידנית האא"ג הרגישה ורשמה שנמושו קשרי לימפה קטנים אחרי SCM משמאל?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר אביגיל ארד
    21/07/2009

כדאי לעשות שוב את האולטרסאונד כחודש לאחר הקודם כדי לראות אם יש שינוי. אם הגוש עדיין קיים הרופאה צריכה, לדעתי, להפנות אותך לניקור של הגוש תחת אולטרסאונד, וזה יגיד לנו מה מהות הגוש.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה עזרת לי מאוד

חסוי
    22/07/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו