פצע

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פצע
    יערה
    25/07/2009

לרופאי הפורום שלום רב,

לפני כשלושה שבועות סבלתי שלושה ימים מחום, כאבי גרון, אוזניים, נזלת ושלושה פצעי אפטה על הלשון. פניתי לרופא המשפחה והוא אמר שמדובר בדלקת גרון ויראלית שתעבור לבד.

לפני שבועיים, החל לכאוב לי שוב הגרון (ועדיין כואב מעט). הסתכלתי במראה וראיתי בצד שמאל ליד הענבל, שני פצעים לבנים צמודים זה לזה (אפטות?). והתחלתי לסבול מצרידות קלה on and off (שקיימת עד היום).
    בהסתכלותי שוב במראה היום (עם כל המגבלות), זה נראה כאילו האפטות "צנחו" (קשה יותר לראות אותן), ומסביבן יש מעגל אדום (נראה כמו חומה עגולה שמסתירה את האפטות שצמודות זו לזו).

לא יודעת אם זה קשור. אך אני צמחונית (בבדיקות דם האחרונות לא נמצאו חוסרים). בנוסף לזה אני סטודנטית וכרגע בתקופת מבחנים מאוד עמוסה ולחוצה.

מכיוון שהיו לי אפטות בעבר, ומעולם זה לא היה נראה כך:
    האם זה נשמע כמו אפטה? (ברור לי שלא ניתן לעשות אבחנה וירטואלית) , ובמידה וזו באמת אפטה אז האם זהו מהלך תקין של החלמה?

אני רוצה להוסיף, שבאופן כללי אני לא מרגישה 100%, בעיקר בערבים אני מרגישה לא טוב - מעין סוג של חולשה ואז הצרידות חריפה יותר- אבל שוב זו צרידות קלה (אבל יכול להיות שזה גם קשור לעומס הרב שבו אני מצוייה כעת)

בכל אופן,
    תודה רבה ושבוע טוב יערה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פצע

הוספת תגובה

• אפטות

ד''ר אביגיל ארד
    27/07/2009

אפטות אכן נוטות להופיע ברגעי חולשה, מחלה, מתח, עייפות. אולם בלי לראות את הנגעים קשה לי לומר במה מדובר. נ סי לגרגר מי מלח. סבלנות. אם אין שיפור תוך 7-10 ימים גשי לרופא א.א.ג.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו