ליחה תמידית בגרון ורפלקס בליעה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ליחה תמידית בגרון ורפלקס בליעה
    נחמן
    26/07/2009

שלום. אני בן 57 . מזה שנים רבות אני סובל מליחה מרובה התקועה בגרון המקשה על הדיבור. רפלקס הבליעה מופעל לעתים קרובות- אני נאלץ לכחכח ולבלוע.
    נבדקתי בעבר ע"י רופא א.א.ג שטען שה"גרון נקי".
    יש לציין שהאף נסתם לי לעתים קרובות- בד"כ נחיר " תורן" אחד סתום. ידוע על סינוסים מודלקים מסיבות, כנראה, אלרגניות. האם יש קשר בין 2 התופעות? האם ייתכן שהליחה בגרון- מקורה בדלקות/ נוזלים בסינוסים?
    אשמח על הפנייה למרפאה/ לרופאים מתאימים.
    תופעת הליחה פוגעת מאד באיכות החיים וביכולת לנהל שיחות ממושכות ורציפות. במסגרת מקצועי אני נדרש לדבר/ להציג הרבה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• גרון

ד''ר אביגיל ארד
    27/07/2009

מה שאתה מתאר בגרון יכול להתאים לרפלוקס - מיצי קיבה שעולים לגרון. גם ללא תחושת צרבת. ניתן לבדוק זאת על ידי בדיקת הגרון ומיתרי הקול בסיב אופטי או על ידי מראה. על ידי רופא א.א.ג שמבין בזה. נכון שליחה אמיתית יכולה לבוא מהסינוסים, אבל תחושה של ליחה בגרון ללא יציאת ליחה אופיינית לרפלוקס.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו