צרידות באה והולכת

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• צרידות באה והולכת
    שירה
    28/07/2009

שלום רב,
    אני מורה מזה שש שנים, בערך לפני חצי שנה התקררתי, ואיבדתי ליומיים את הקול. ומאז הקול שלי מצטרד ואז חוזר לעצמו (לסרוגין).אינני מעשנת או שותה!!!
    לצורך בדיקות אצל רופא תעסוקתי , נתבקשתי לקבל חוות דעת של רופא א.א.ג . הוא בדק אותי, אבל הוא לא הצליח לראות את מיתרי הקול שלי. הוא בקש ממני ללכת ולעשות בדיקת מיתרי הקול- אנדוסקופית ואמר לי שהוא לא הצליח לראות את המיתרים בגלל המבנה שלהם, וכשניסיתי לקבל הסבר נוסף הוא לא רצה לענות, הוא אמר שעל סמך התוצאות אדע אם יקבלו אותי לעבודה.

אני חוששת מאוד בשני מובנים- א. שחס וחלילה ישנה בעיה שהוא לא רצה לומר לי.
    ב. שחס וחלילה אני לא אוכל לעבוד יותר בתחום ההוראה.

אשמח לקבל את חוות דעתכם בעניין שכן אני חוששת שלא אוכל להמשיך בעבודתי.
    תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    צרידות באה והולכת

הוספת תגובה

• מיתרים

ד''ר אביגיל ארד
    01/08/2009

שכיח למדי שלא ניתן לראות את המיתרים באמצעות הבדיקה הפשוטה עם המראה. או שהיה לך רפלקס חזק או שהמבנה הוא כזה שבסיס הלשון או מכסה הגרון מסתירים את המיתרים. זה לא שהוא מנסה להסתיר ממך משהו. רב הסיכויים שגם אם לא יהיה ממצא על מיתרי הקול תזדקקי לשעורי דיבור. בדרך כלל הצרידות מופיעה אחרי מאמץ קולי???? או רק כשאת מצוננת??? אם כשאת מצוננת, אז אין הרבה מה לעשות אלא בזמן שזה קורה לשתות הרבה ולשתוק!!!! אם לאחר מאמצים קוליים- תצטרכי ללמוד איך לדבר ללא מאמצים. תשקיעי בזה עכשיו כשאת צעירה ולא תצטערי בעתיד.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו