מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- סחרחורות ותוצאות ברהד.16/08/2009
אני בן 23 ואני סובל כבר כמה שנים, כל שנה בערך, מתופעה של חוסר שיווי משקל שמלובה בסחרחורות, תופעה שעוברת לאחק כשבוע-שבועיים..
עברתי בדיקת שמיעה - שיצאה תקינה לחלוטין!
עם זאת עברתי גם בדיקת ABR, בבדיקה הכל יצא תקין חוץ מזמני חיביון N5 באוזן ימין שם התוצאה 5.89, ונרשם לי כי מעט ארוך מהרגיל, מנגד באוזן השנייה N5 הראה 5.79, בתחום הנורמה.
שאלתי היא:
האם ממצא זה יכול להסביר את תופעת חוסר השיווי משקל? ואיזה בדיקות אפשר לעשות? הבנתי שאולי צריכים לעשות MRI.. מה יכולות להיות תוצאות הבדיקות?
תודה רבה מראש,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת BERA
ד''ר אביגיל ארד20/08/2009בבדיקת הBERA לא בודקים ישירות את מערכת שווי המשקל אלא את מערכת השמיעה השכנה. אם הBERA לא סימטרי אנחנו מפנים ל MRI כדי לוודא שאין גידול על עצב השמיעה. מדובר לרב בגידול זעיר ושפיר, והוא בהחלט נדיר. אני מציעה לחזור על ה BERA בעוד כמה חדשים ואם האסימטריה תישאר, לעשות אז MRI. בדיקה יותר ישירה של מערכת שווי המשקל היא בדיקת ENG. יותר חשוב שאף אוזן גרון יבדוק אותך בזמן התקף ויוכל למקד טוב יותר את הבעיה. אולי מדובר בבעיה של הקריסטלים באוזן הפנימית. בעיה זו נוטה לחזור כל תקופה מסוימת ויש בה סחרחורת סיבובית בעת שינוי תנוחה , לרב לצד מסויים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
נחירים סתומים מעל לחודשיים וקושי בשינה
אוזניים סתומות אטומות מלאות מלווה בצפצוף
אף סתום לאחר שני ניתוחי סינוסים
חור לאחר ניתוח שקדים משמאל לענבל
רקמה רירית מיקום -בירור
אטמים מותאמים אישית - התייעצות
טרגימנל נוירולוגיה וmri- בירור
נזלת וגודש ברירית האף
תוצאות ct סינוס- בירור
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים רגישים?