מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שיעול יבש וטורדני...נורית04/09/2009
שלום רב,
אני בת 25 (לא שזה ממש משנה...) וסובלת מזה כמעט חודשיים משיעול יבש וטורדני שאינו עוזב אותי, כאבי ריאות ממש חזקים בעקבות השיעול הממושך והקאות שגם הן בעקבות השיעול.
הייתי אצל ארבעה רופאים שונים שלא יודעים מה יש לי.
בביקור הראשון קיבלתי סירופ שיעול פשוט המכיל דבש שמיותר לציין שלא עשה דבר לשיפור השיעול והשיעול רק הלך והחריף.
לאחר מכן בביקור אצל הרופא השני, הוא אמר שהוא חושב שזה ריפלוקס-נתן לי כדור בשם "RULID" שאמור להיות נוגד חומצה-מה שגרם לי לתגובה של פריחה אלרגית בכל פלג הגוף העליון ולא הפחית כלל את השיעול.
בביקור האחרון, שהיה אצל רופא המשפחה שלי, וזאת לאחר שעברתי משטח גרון שיצא תקין,בדיקת הליקובקטור שיצאה תקינה וצילום רנטגן של הריאות שהראה כי הן נקיות.
הוא טען שמדובר באלרגיה והחל לשאול את אמא שלי אילו צמחים יש לנו בגינה והסביר לנו כי עכשיו זו תקופת הפריחה של הצמחים והגיוני שהשיעול היבש והממושך הוא תגובה אלרגית.
קיבלתי ממנו כדורי אלרגיה בשם "סלפסט" שאותם נטלתי עד שלשום כשבוע ימים.
יש לציין שיומיים לא השתעלתי וחשבתי שמצבי משתפר.
אך השיעול חזר החל מלפני שלושה ימים והוא רק מחריף.
יש לציין שהשיעול מלווה בכאבים נוראיים בחזה-בעקבות השיעול הממושך, והקאות גם כן.
כשחזרתי היום אל הרופא משפחה שלי והסברתי לו כי כדורי האלרגיה לא עושים דבר (הוא ביקש שאחזור אם לאחר שבוע אין שינוי/שיפור בשיעול), הוא נתן לי הפנייה לקבוע תור לרופא אף אוזן גרון וטען כי בדיקה בשם "ברונכוסקופיה" יכולה אולי סופסוף להראות ממה נובע השיעול היבש והטורדני הזה. הוא עדיין גם בטוענה כי זו אכן תגובה אלרגית רק שיכול להיות שהכדורים שנתן לי לא מתאימים לי. אך בכל זאת הוא רוצה שרופא מומחה יבדוק אותי יותר לעומק.
בביקורי היום הוא נתן לי כדורי סטרואידים בשם "פרדניזון", אותם לקחתי היום ויש לי עוד יומיים לקחת אותם, פעמיים בבוקר ופעמיים בערב. יש לציין שהריאות שלי ממש כואבות ואני ממש מתקשה לישון בלילות...הוא אמר שהם לא יפתרו את השיעול, אך אמורים להקל לבינתיים עד שאראה את הרופא א.א.ג ביום ראשון הקרוב. האם נטילת סטרואידים נוגדת שימוש במכשיר האינהצלציה אותו אני עושה מידי יום עם ונטולין ומים פיזיולוגיים? הרופא אמר לי שלא הרי שהרבה פעמים בתוך האינהלציה מכניסים גם סטרואידים שמדובר באסטמה חריפה או שיעול חריף
יש לכם עיצה מה עליי לעשות? מה יכול להיות שיש לי? האם זה נורמלי לסבול משיעול יבש כ"כ הרבה זמן?כששאלתי אותו היום האם אולי מדובר ב"שעלת", הוא ישר בהינף היד ביטל את הספקולציה שלי בטוענה ששעלת זה לא.
הוא גם אמר שהיו לו כבר מס' מטופלים שהשתעלו שלושה חודשים ויותר שיעול יבש כשכל בדיקה שעשו להם יצאה שלילית ולא ידעו לומר להם ממה השיעול שלהם נובע...
אשמח אם "תאירו" קצת אור על מצבי...אני כבר ממש ממש מיואשת...
שלא נדבר על ימי העבודה שהפסדתי והתסכול מהשיעול שלא פוסק....
תודה לכל העונים!:-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היום הייתי אצל רופא האף אוזן גרון..
נורית07/09/2009הוא שאל אותי מה התרופות שהרופאים האחרים נתנו לי ועבר לי על התיק הרפואי במחשב
לאחר מכן ריסס לי ספריי אף להרדים את איזור האף/הגרון, והכניס צינורית דקה כזו לחלקו האחורי של האף ובעזרת אור בדק אם הוא רואה משהו באיזור האחורי/הגרון...הוא אמר שהוא רואה גירוי, שחושב שנובע מאלרגיה שגורמת ל-POST NASAL DRIP, שמגרה את הגרון ויוצר את השיעול היבש הזה כבר כמעט חודשיים.
כשסיפרתי לו שרופא המשפחה שלי נתן לי כדורי סטרואידים שאכן היטיבו עם השיעול והוא ממש פחת, הוא אמר שזה עוד יותר מחדד לו את העניין שמדובר באלרגיה, ורשם לי טיפות אף עם סטרואידים בשם" סטרונאז". אותם אמר לי לרסס פעמיים בכל נחיר, פעמיים ביום במשך השבועיים הקרובים. הוט טען שלא אראה שינוי מידי אלא שיקחו כמה ימים עד שהטיפות אף הללו יקלו/יעלימו את השיעול היבש כיוון שהטיפות חלשות יותר מהכדורים ולכן לוקח להן זמן ממושך יותר לפעול. לטענתו הטיפות הן גם ללא תופעות לוואי שלא כמו הכדורים.
הוא ביקש שבעוד שבועיים אם השיעול אינו מפסיק, שאגש לבצע רנטגן לסינוסים ואחזור אליו...
אני כבר ממש מיואשת, בית החזה ממש כואב לי...
אם הוא חשב כי מדובר אכן באלרגיה, מדוע לא רשם לי כדורי אלרגיה לקחת לצד הטיפות אף?
חשבתי לגשת בסוף השבוע לבצע את הרנטגן לסינוסים על כל מקרה על מנת לא לבזבז זמן...
מה אתם מציעים לי לעשות?
תודה ולילה טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנגר אחורי
ד''ר אביגיל ארד08/09/2009נגר אחורי דווקא היה נותן שעול לח. אולם אני חושבת שכדאי שתעשי מה שהרופא אמר בתוספת כדורים נגד רפלוקס. הרציונאל הוא שלעיתים כשמשתעלים מסיבה כלשהי, מעלים גם חומצה מרב לחץ בבטן, וזה עצמו גורם לשעול. אגב, שעלת זה לא דבר מופרך. יש בהחלט מקרים של שעלת. אנטיביוטיקה כגון זטו, או אריטרומיצין יועילו, אבל אם היית אלרגית לרוליד, יתכן ותהיי אלרגית גם לזה . אפשר לבדוק בבדיקת דם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשעול יבש
ד''ר אביגיל ארד08/09/2009שעול יבש יכול להיות אסטמתי, אלרגי, זיהומי או עקב רפלוקס. רוליד אינה תרופה נגד רפלוקס אלא אנטיביוטיקה. נגד רפלוקס היית אמורה לקבל תרופות כגון אומפרדקס או לוסק או לנטון וכו' . אם לא קיבלת - כדאי. פרדניזון + אינהלציה היו צריכים לשפר את המצב אם מדובר באלרגיה או אסטמה. רופא א.א.ג. יעשה לרינגוסקופיה ולא ברונכוסקופיה (שזו כבר כניסה לתוך הקנה) ואל תבני יותר מדי על הבדיקה. אם לא יימצא כלום כדאי לגשת גם לרופא ריאות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
נחירים סתומים מעל לחודשיים וקושי בשינה
אוזניים סתומות אטומות מלאות מלווה בצפצוף
אף סתום לאחר שני ניתוחי סינוסים
חור לאחר ניתוח שקדים משמאל לענבל
רקמה רירית מיקום -בירור
אטמים מותאמים אישית - התייעצות
טרגימנל נוירולוגיה וmri- בירור
נזלת וגודש ברירית האף
תוצאות ct סינוס- בירור
ערוץ הבריאות
האם אתם רומנטיים?