אף שבור וההשלכות האסתטיות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אף שבור וההשלכות האסתטיות
    א
    08/09/2007

שלום רב,
    לפני שבוע ויומיים שברתי את האף,
    אין לי קשיי נשימה, אבל העצם הקדמית מאוד התנפחה (נראה כאילו המחצית העליונה של העצם המרכזית זז קדימה). בנוסף ,בצדדים עצמות האף שקרובות לאיזור שמתחת לעיניים מאוד מאוד התנפחו. וכתוצאה מהשבר נוצר גם שטף דם מתחת לעין הימנית.
    התוצאה כיום לאחר שבוע ויומיים: הנפיחות של עצמות האף הצדדיות (אלו שקרובות לאיזור שמתחת לעיניים) ירדה כמעט לחלוטין. אולם החלק העליון של העצם הקדמית/מרכזית שזזה קדימה עדיין נפוח.
    שאלתי היא: האם מבחינה אסטטית יש דרך להחזיר את העצם הקדמית למקום ע"י גבס/ תחבושת מקבעת או שהדרך היחידה היא ע"י ניתוח?
    ומתי רצוי לעשות את הניתוח? האם קרוב למועד האירוע או לתת עוד שבוע לנפחיות לרדת ואז לראות מה מצב האף?
    שני רופאים שביקרתי אצלהם בישראל אמרו שככל הנראה העצם תחזור לקדמותה כי אמנם היא נשברה אך לא זזה מהמקום והיא תתאחה כנראה כמו שהייתה לפני השבר (האם זה הגיוני?כי חיצונית זה נראה שהמחצית העליונה של העצם כן זזה קדימה). הרופאים האלה לא ראו צילום של האף, כי את הצילום עשו לי בחו"ל והם הסתפקו בדיאגנוזה בכתב של הרופא מחו"ל, שקבע שיש שבר, מבלי לראות את הצילום, שנשאר אצל הרופא בחו"ל.
    (האף נשבר בחו"ל. כתוצאה ממכות של בריונים שיכורים שתקפו אותי).
    מחכה לתשובתך,
    תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• בתשובה

ד''ר דן גוטמן
    08/09/2007

אם אכן נגרם שבר באף וקיימת תזוזת העצמות אז הם לא יחזרו למקומם מעצמם. היה לגשת לבדיקה במיון אצל א.א.ג ופלסטיקאי. במיון שלנו בבלינסון אנחנו מנסים להחזיר את העצם למקומה מיידית ולשים גבס ממש כמו בניתוח פלסטי. אם חולפים מספר שבועות העצם מתקבעת כבר למקומה הלא טיבעי ואז רק ניתוח פלסטי ישפר את הפגם האסטטי שנוצר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם אפשר לבצע את הטיפול שתיארת כעת?

א
    08/09/2007

תודה רבה על התשובה.
    האם לאחר שבוע וחצי עדיין תוכלו להחזיר את העצם למקומה ולשים גבס במיון שלכם בבלינסון?
    הטיפול שביצע הרופא באירופה: הוא הכניס לנחיריים שני מקלות ארוכים מאוד. שם פלסטרים על העצם המרכזית ועליה גבס שכבר היה מוכן, כלומר לא מותאם למידות של האף. בגלל שסבלתי כאבים חזקים מאוד, ויש לי נזלת אלרגית. ביקשתי לאחר 5 שעות שיוציאו לי את הדבר הזה, בנוסף האף לא הפסיק לדמם ולכן הוציאו את זה, האם זה הטיפול שעושים גם אצלכם בבלינסון?
    תודה רבה על התשובה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איך יודעים אם העצם זזה או רק נפוחה?

א
    08/09/2007

שלום רב ד"ר,
    יש לי שאלה נוספת: איך אני יכול לדעת שהעצם זזה מבלי לראות את הצילום.
    אף אחד מהרופאים בישראל לא ראה את הצילום, שנשאר אצל הרופא באירופה. האם הם יוכלו ללא צילום לדעת?
    איך אני יכול להבדיל בין תזוזה של העצם לנפיחות שתרד עם הזמן?
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בתשובה

ד''ר דן גוטמן
    13/09/2007

לאחר שחולף הזמן מופיעה נפיחות ואז כבר לא ניתן לדעת אם העצם זזה או רק קיימת נפיחות
    ולכן זו הסיבה שהטיפול באף שבור צריך להתבצע מיד ולא לחכות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאחר שבוע וחצי הדבר כמעט אינו אפשרי

ד''ר דן גוטמן
    13/09/2007

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו