בלוטה בצוואר

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בלוטה בצוואר
    שלי
    18/09/2009

לפני כשנה ושלושה חודשים, גילינו בלוטה בצוואר של בתי (היום בת 4) מצד שמאל,

גילינו את הבלוטה לאחר שקמה עם צוואר תפוס ולאחר מישוש באיזור אבחנו שקיימת שם בלוטה.

אינני זוכרת מחלת חום ספציפית בסמוך לגילוי הבלוטה אך עם זאת ייתכן והופיעה עוד קודם (לאחר מחלת חום כזו או אחרת) ולא ידענו על כך.

רופא הילדים שלה ורופא א.א.ג אמרו לאחר מישוש בלבד שהכל תקין "זה שום דבר".

נשלחנו בכל זאת לביצוע US.
    הראשון בנובמבר 08 - " בצוואר דו"צ הודגמו בלוטות לימפה מוגדולות באורך של עד 2 ס"מ תקינות סונוגרפית",
    השני באפריל 09 -"בצוואר ובאיזורים תת ליסתיים דו"צ הודגמו

בלוטות לימפה מרובות בגדלים שונים עד אורך 2.3 ס"מ, תקינות סונוגרפית, תגובתיות".

הבלוטה שמורגשת היא ניידת מעט נוקשה עפ"י בדיקת הרופא ולא רגישה למישוש, אם כי לעיתים הילדה מתלוננת על כאבים בבלוטה...

בתחנות האחרות לא נמצאו בלוטות במישוש.

הבנו שלוקח זמן רב עד לנסיגה בגודל,

האם הגיוני שאין נסיגה בבלוטה מזה שנה ושלושה חודשים מאז שאבחנו בקיומה ?

לאיזה רופא נוסף כדאי לפנות בנושא?

אילו בדיקות נוספות יש לבצע?

אמא.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בלוטה בצוואר

הוספת תגובה

• בלוטות בצואר

ד''ר אביגיל ארד
    19/09/2009

בלוטות לימפה מוגדלות בצואר שכיחות מאד בילדים שסובלים הרבה מזיהומים בדרכי אויר עליונות כגון נזלת או כאבי גרון. אם סונוגרפית הבלוטות תקינות ונראות תגובתיות, כנראה שכך הדבר. שנה ושלושה חדשים זה זמן רב. אם חלילה היה מדובר במשהו יותר רציני, הבלוטות היו גדלות או מתרבות. מכאן שאני פחות חוששת. במקרים שיש ספק קליני ניתן לעשות ניקור של הבלוטה על ידי מחט ולעיתים אף מוציאים אותן, אבל זה לא נראה לי המקרה. מעקב בלבד על ידי רופא שמכיר אותה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה!

שלי
    20/09/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיה דומה

נוי
    18/03/2011

היום גיליתי בצווארי את אותה הבעיה בדיוק כמ שאתם מתארים אותה . רציתי לשאול אם
    אתם כבר יודעים מה זה ומה ניתן לעשות ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו