התקפי שיעול קשים שנמשכים מעל 3 חודש

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התקפי שיעול קשים שנמשכים מעל 3 חודש
    עינת
    10/09/2007

מזה שלושה חודשים יש לי התקפי שיעול קשים הבאים כ10 -20 פעם ביום לערך, מופיעים באופן פתאומי לעתים מסיבה לא ידועה או כתוצאה מגירוי כלשהו בגרון. במהלך השיעול אני מאדימה ממאמץ יש לי נזלת ואני דומעת, לקראת סיום ההתקף יוצא אוויר (גרעפס) ולעתים אני מקיאה. כמו כן אני חשה עייפות רבה לאחר ההתפים וכן בסוף היום. לעיתים ההתקף מונה כ5שיעולים, לעתים מורכב ממספר התקפים רצופים.

עם הזמן ההתקפים רק מחריפים, לרוב מתרחשים במהלך היום ולעולם לא תוך כדי שינה. שמתי לב שבשבוע בו הייתי בחופש מהעבודה תדירותם הלכה ופחתה עד שכמעט נאלמו. עם חזרתי לעבודה שוב חזרו השיעולים והתגברו ותוך מספר ימים חזרו למצבם הקודם.

בתקופה של 3 החודשים האחרונים עברתי מקום עבודה, אך אני לא בטוחה - יתכן והם החלו מעט לפני כן. אני עובדת בעבודה משרדית מול מחשב, בחדר ממוזג (גם קודם עסקתי בעבודה דומה אך במשרד אחר). כמו כן בתקופה זו החלפתי תרופה נגד היפרכולסטרולמיה (עד אז השתמשתי בליפידל ומזה 3 חודשים משתמשת בליפיטור. עם זאת יצויין כי היה שבוע בו לא לקחתי את התרופה והשיעולים נמשכו).

אציין כי ביקרתי אצל רופא פנימי מס' פעמים. ביצעתי צילום ריאות ותוצאותיו תקינות, בדיקת דם לאבחון שעלת (אין עדיין תוצאות) ובדיקות דם כלליות (תקינות). כמו כן ביקרתי לפני כחודשיים אצל אף אוזן גרון שלא מצא סיבות לתופעה.

אני אדם בריא בד"כ מלבד כך שאני סובלת מהיפרכולסטרולמיה תורשתית ובהריון ראשון, לפני כשלוש שנים היה לי PE (מאז עוד הריון תקין).

השיעול מקשה עלי מאוד את התפקוד היומיומי.
    מה זה יכול להיות ואילו בדיקות עלי לעשות? אני כבר נואשת כי אף רופא שביקרתי אצלו לא ידע מה עלי לעשות.
    אודה לסיועכם.

עינת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• שעול

ד''ר אביגיל ארד
    10/09/2007

שעלת היא אכן אופציה והתשובה בבדיקת הדם. הטיפול במקרה כזה אנטיביוטי. אלרגיה\אסטמה - אני מניחה שהיו מגלים משהו בבדיקות הריאות. האם קיבלת טיפול כלשהו??עוד אופציה היא רפלוקס (חזרה של מיץ קיבה לגרון) שלאו דווקא מלווה צרבת. יתכן וזה הגורם לשעול ומצד שני יתכן שמרב שעול יש רפלוקס אשר מחמיר את השעול וגורם להקאות. לרפלוקס יש סימנים בבדיקה לרב. מומחה א.א.ג. שמתמצא בעניין יוכל לאתר. לפעמים נותנים ניסיון טיפול כולל תזונה מתאימה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שעול ממושך

בתי
    27/11/2007

תתקשרי אלי ואמליץ לך ואספרלך 0503436665

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שעול טורדני ממושך מס חודשים

בתי
    27/11/2007

שלום הבן שלי סובל מאותו שעול כל שנה בחורף או באביב קרוב ל 3 חודשים סבל איום שאי אפשר לתפקד מפריע מאד בחברה בעבודה במשך היום בכלל כבר היו לו כאבים בחזה זה שעול נודניק בלי הפסקה שזה פשוט הכאיב לי את הלב לא יכולתי כבר לשמוע אותו משתעל הלכנו להרבה רופאים ריאה וכו צילומים אנטיביוטיקה משאף בודיקורט כלום לא עזר לבסוף במקרה לפני שבועים סיפר בחור שהיה לו אותו השעול ומה שעזר לו מיד זה סירופ ויטוסין מקופת חולים לאומית בבית מרקחת פרטי נדמה לי שזה ניקרה טטוסין אם אני טועה תתקשר ואבדוק 0503436665 רק יום אחד לקח ומיד כמו קסם השעול פסק פשוט נס איך עד עכשיו אף רופא לא הציע זאת ונתנו לו לסבול8 שנים היום בן אדם רופא לעצמו הרופאים רק ממומחים להפחיד ועושים נסיונות זה האמת כל טוב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו