דלקת בשקדים עם אבצס חוזר

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דלקת בשקדים עם אבצס חוזר
    אסתי
    05/10/2009

שלום רב,
    אני בחורה בת 23 בריאה בדרך כלל, אך בחודש אוגוסט האחרון איבחנו אצלי דלקת שקדים וטופלתי ע"י מוקסיפן למשך 10 ימים, הטיפול האנטיביוטי לא עזר והדלקת הייתה חוזרת לי תמיד כמה ימים אחרי סיום הטיפול התרופתי. עד שהמצב החריף ואישפזו אותי בבית חולים בלינסון עם דלקת שקדים חריפה עם אבצס מעל השקד השמאלי, נתנו לי טיפול אנטיביוטי דרך הוריד- פנצלין וניקוז המוגלה+ פתיחה חוזרת כדי לראות אם יוצאת לי המוגלה, אך לא יצאה. כשבועיים לאחר שיחרורי ולאחר סיום טיפול אנטיביוטי דרך הפה שוב חזרה לי הדלקת ואושפזתי בבית חולים- הטיפול היה כבפעם האחרונה כאשר גם הפעם עשו לי ניקוז עם יציאת מוגלה.
    הרופאים המליצו לי לעשות ניתוח להוצאת שקדים מכיוון שהחיידק כביכול "התמקם" שם ולא עובר לי.
    לאחר שייחרורי מבית החולים טופלתי במשך 7 ימים בפן-רפא וי-ק 2000 מ"ג ביום, ובימים אלו 1000מ"ג ביום עד הניתוח (כיוון שהיה סיכון שהדלקת תחזור ולא רצו לקחת סיכון).

השאלה שלי, האם כדאי לי לבדוק חוות דעת נוספת, האם המצב שלי באמת מחייב ניתוח?
    כמו-כן, אולי השאלה מצחיקה אבל האם אני מדבקת כרגע, האם יש צורך כרגע להימנע מנשיקות עם בן זוגי מחשש שאעביר לו את החיידק?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דלקת בשקדים עם אבצס חוזר

הוספת תגובה

• בתשובה

ד''ר דן גוטמן
    10/10/2009

בהחלט ששני ארועיפ של אבסס עם או בלי דלקות חוזרות של השקדים מחייבים הסרת השקדים בנתוח. ניתן כמובן לא לבצע דבר אולם בזה את מסתכנת ששוב יחזור האבסס

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יש גם פתרונות אחרים

שאלה
    11/10/2009

נא כתבי את המייל שלך ותקבלי פתרונות חלופיים.
    לא צריך למהר לנתח.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו