האם עוצמת הקול גבוהה מדי?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• האם עוצמת הקול גבוהה מדי?
    איל
    11/10/2009

שלום,
    אני אוהב מאד להאזין למוזיקה כל יום באמצעות מערכת סטריאו איכותית. זמן ההאזה היומי הוא בסביבות שעתיים ואני מקפיד שהעוצמה לא תעלה על 80 דציבל (אני בודק באמצעות מד דציבל), שאלתי האם שעתיים ביום בעוצמה של 80 דציבל יכולה לגרום נזק? כמו כן האם יש אוזניים שיותר "רגישות" לעוצמת קול ולכן יוכולות להיפגע מהר יותר? הרופא שלי משער שיש לי מנייאר, האם אני בקבוצת סיכון של עוצמת קול ואם כן איזו עוצמה ומשכה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    האם עוצמת הקול גבוהה מדי?

הוספת תגובה

• בתשובה

ד''ר דן גוטמן
    13/10/2009

ישנן טבלאות של חשיפה לרעש וזמן מותר לחסיפה ניתן להוריד אותם מהאינטרנט
    אבל ככלל לא רצוי להחשף לרעש חזק מידי ובעצמה גבוהה. אתה לא יכול למדוד בכל אופן את העוצמה שאתה נחשף ויש לקחת בחשבון נזק שעלול להווצר בשמיעה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מדידת רעש

איל
    14/10/2009

ד"ר שלום,
    רשמת שאיני יכול למדוד רעש, כפי שרשמתי באלת הפתיחה אני מודד את עוצמת הרעש עם מד דציבל
    האם זה לא טוב?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רעש

ד''ר אביגיל ארד
    15/10/2009

80 דציבל זה הרבה. לא חשובה רק העוצמה אלא גם משך החשיפה. מצטבר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מדידת רעש

איל
    14/10/2009

ד"ר שלום,
    רשמת שאיני יכול למדוד רעש, כפי שרשמתי באלת הפתיחה אני מודד את עוצמת הרעש עם מד דציבל
    האם זה לא טוב?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו