צרידות מתמשכת

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• צרידות מתמשכת
    כרמית
    16/10/2009

שלום בני בן 5 , קיימת אצלו בעיה של צרידות מתמשכת , והתחושה שלי שכדי לדבר הוא מאמץ את מיתרי הקול , הצרידות נגרמת אחרי דיבור בקול רם או צעקה , אך אחרי כן הצרידות נמשכת , ובדרכ הקול של לא נקי כאילו יש משהו שמפריע , ממה זה יכול לנבוע ? זה לא מפריע לו אין לו בעיות של נזלת ליחה , שיעול .. או דלקות בגרון , מה עליי לעשות ?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    צרידות מתמשכת

הוספת תגובה

• בתשובה

ד''ר דן גוטמן
    17/10/2009

בהחלט יש פיתרון ויש לגשת לקלינאית תקשורת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צרידות בגיל 5

ד''ר אביגיל ארד
    18/10/2009

תרשי לי לחלוק על דברי עמיתי ד"ר גוטמן. בגיל 5 לרוב שעורי דיבור לא מועילים. אין בגיל זה יכולת להפנים טכניקה קולית נכונה. יש להקפיד שהילד לא יצעק ולהזכיר לו זאת לעיתים קרובות. לנסות להסביר לו מה זה לדבר בנחת (כשאומרים להם לדבר בשקט הם לוחשים וזה יותר גרוע). להקפיד שידבר לאט יחסית וינשום בסוף כל משפט. מלבד זה קשה מאד ללמד אותם איך לא להתאמץ באמצעות נשימה סרעפתית וכו'.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טוב גם אני למדתי משהוא....

ד''ר דן גוטמן
    20/10/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו