הצטברות גושים לבנים בגרון

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הצטברות גושים לבנים בגרון
    עמית
    17/10/2009

לפני בערך חודשיים חליתי וכאב לי נורא הגרון. לא היה לי חום והרופאה אמרה שאם אין חום ואני לא משתעלת זו לא שפעת החזירים.
    במשך השבוע בו הייתי חולה התווצרו נקודות לבנות על השקדים שלי. הייתי בטוחה שזה מוגלה ושיש לי דלקת, אבל הרופאה שלנו אמרה שאין מה לדאוג, שזה הצטברות של רוק על השקדים ושזה לא מוגלה. (לא היה לי חום).
    אחרי כמה זמן שהצטבר גוש לבן גדול על השקדים שלי, השתעלתי/התעטשתי והגוש הזה יצא. זה היה מגעיל נורא. היה לו ריח נוראי.
    חשבתי שהסיפור הזה נגמר, אבל עדיין היו לי עוד גושים קצת יותר קטנים לבנים על השקדים ולאט לאט כולם יצאו כשהשתעלתי או כשהתעטשתי. עכשיו השקדים שלי נקיים, אבל מדי פעם כשאני מתעטשת או משתעלת יוצאים לי גושים קטנים (ממש קטנים לעומת מה שהיה בהתחלה) מהגרון (אם בכלל?). אותם גושים לבנים מוזרים. זה דוחה אותי, ואני לא מבינה ויודעת מה זה וממש מודאגת.
    האם אני בסיכון כלשהו? האם כדאי לפנות עם זה לרופא?
    תודה רבה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• בתשובה

ד''ר דן גוטמן
    17/10/2009

מדובר על אוכל שנתקע בחריצים בשקדים
    הדרך ביחידה שניתן לפתור את זה היא בהוצאת השקדים או בהוצאתם באופן חלקי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלות נוספות

עמית
    17/10/2009

האם ההוצאה הינה הכרחית?
    האם המצב הנוכחי מהווה סיכון?
    האם התופעה מתרחשת רק אצלי, או שהיא נפוצה אצל עוד אנשים אחרים?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בתשובה

ד''ר דן גוטמן
    20/10/2009

ההוצאה אינה הכרכית ומדובר בבעיה נפוצה יחסית.אם זה מפריע מאוד ולעיתים גורם לריח רע מהפה ניתן לשקול הוצאה מלאה או חלקית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גושים לבנים על השקדים.

יהודית מלמד
    20/08/2015

יש לי תופעה של הצטברות גושים לבנים בגרון ולאחרונה היא בתדירות גבוהה.הדבר מציק לי מאוד ונותן לי תחושה של חספוס בבליעה ואפילו כאב גרון.לעיתים נדירות זה יוצא בשיעול חזק.ולאחרונה פשוט מרוב שזה מציק אני מוציאה אותם כל כמה ימים עם קיסם אוזניים .פעולה זו היא פולשנית ומציקה ומעוררת רפלקס הקאה עד הקאה ממש.היום הקיסם ,אף יצא מדמם.
    מה עלי לעשות בכדי להיפתר מהתופעה הלא נעימה הזאת???אשמח לקבל תשובה במיידי,זה מציק לי מאוד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו