בלוטה מוגדלת בצוואר וכואבת!! דחוף!!

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בלוטה מוגדלת בצוואר וכואבת!! דחוף!!
    אנונימית
    21/10/2009

שלום,
    לפני כיומיים חשתי בכאב קל בצוואר, לאחר בדיקה והסתכלות במראה גליתי נפיחות ומאין שלוש ג'ולות קטנות באזור.
    פניתי בהיסטריה לרופאה, והיא טענה שזה נפיחות מבלוטת הלימפה. היא הוסיפה ושאלה האם כואב לי הגרון, השיניים, אם יצא לי חצ'קון או משהו כזה. אמרתי לה שלא, שאין לי כלום ושאני לא חשה כאב באף אחד מהמקומות שהיא הזכירה.
    היא הפנתה אותי לעשות בדיקת דם...אני עדיין מחכה לתוצאות ופאניקה מטורפות, אנא ענו לשאלותיי בדחיפות:
    האם בדיקות דם יספיקו לאבחן את המקום? או שכדאי לבקש עוד בדיקות? או שרצוי בכלל לפנות לרופא מומחה של אף אוזן גרון?...
    אם זו מחלה זיהומית כמו שקראתי בחלק מהפורמים, איך מטפלים בזה? זה נעלם?..כי הנפיחות כבר קרוב לשבוע ולא עוברת...
    בבקשה תענו לי, מתחננת!
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• בלוטות

ד''ר אביגיל ארד
    25/10/2009

מובן שבלי לבדוק אני לא בטוחה שאחנו מדברות על אותן בלוטות, אבל אם מדובר על בלוטות בצידי הצואר או מתחת ללסת, כנראה שמדובר בבלוטות תגובתיות. בלוטות לימפה בצואר מתנפחות כתגובה לזיהומים שונים. או מחלות ויראליות כגון מחלת הנשיקה. לא תמיד יש לכך בטוי בבדיקות דם והבדיקה הקלינית היא החשובה. אם תוך מספר שבועות אין שיפור אפשר לעשות בדיקת אולטרסאונד כדי לקבל מושג על גודל וצורה של הבלוטות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו