דלקת חריפה בגרון -עזרה דחופה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דלקת חריפה בגרון -עזרה דחופה
    אריאל
    03/11/2009

היי, אני בת 19.
    לפני שלושה ימים התחלתי להרגיש כאבים בגרון..הכאבים רק החמירו. מה שיש לי הוא כזה - כאבים עזים בגרון..גם לא בבליעה ועוד יותר כשאני בולעת, בלוטות לימפה נפוחות באזור הצוואר ומתחת ללסת, תפליטים לבנים בלוע (שלא עוברים אלא רק מתפשטים ככל שעובר הזמן)והם ענקיים!!! , הלוע שלי נהיה קטן יותר בגלל הנפיחות הגדולה הזאת. בהתחלה כאב לי רק בגרון אבל עכשיו גם יש לי חום (38), קצת כאבי ראש (לא משהו רציני). הלכתי לרופא (כשעוד רק כאב לי הגרון ולא היה לי חום..) והוא נתן לי תרופה לכאבים משהו איבופן (שממש עוזר לכאבים הבלתי נסבלים ואני יכולה לאכול בזמן השפעת הכדור..) רציתי לשאול כל כמה זמן אני יכולה לקחת את הכדור הזה? הרופא אמר לי פעמיים ביום אבל אחרי 5-6 שעות מלקיחת הכדור שוב הכאבים לאט לאט חוזרים ואני רוצה לקחת כדור כדי למנוע את זה. בנוסף, הרופא נתן לי אנטיביוטיקה (ממשפחת זינט, אבל לא זינט) כי יש לי גם דלקת בדרכי השתן והוא אמר לי דבר כזה... זה יעזור לדלקת בדרכי השתן ואם יש לי חיידק (עשו לי משטח במקום ולא מצאו שיש לי את חיידק הסטרטוקוק) זה יעזור לשניהם. בנתיים לקחתי כבר 6 מנות של אנטיביוטיקה (יומיים) ואין שיפור עם הגרון...הוא רק מתנפח בפנים והתפליטים מתעצמים לפי מה שאני רואה ומתפשטים!! אני לא יודעת אם יש לי דלקת חיידקית או ויראלית או אם יש לי חס וחלילה את מלחמת הנשיקה!!! אני מיואשת ממש...וכואב לי בצורה בלתי נסבלת
    אני יותר מאשמח לקבל עזרה מכם!
    תודה מראש,
    עיינה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• דלקת גרון

ד''ר אביגיל ארד
    03/11/2009

אכן התיאור מתאים לדלקת עקב סטרפטוקוק. אם המשטח המהיר יצא שלילי זה עוד לא אומר שזה לא סטרפ. מצד שני, לעיתים מחלת הנשיקה יכולה להיראות דומה. אם אין שיפור תוך יממה נוספת של אנטיביוטיקה כדאי לעשות בדיקת דם.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו