עישון ושירה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עישון ושירה
    אלירן
    09/11/2009

ד"ר שלום
    אני נוהג לשיר לעיתים ב"ערבי קריוקי" , ורציתי לשאול עד כמה עישון נרגילה משפיע על השירה.
    אני מעשן נרגילה כבר משהו כמו 10 שנים , בעבר הייתי מעשן המון (כמה פעמים ביום) וכיום לעיתים יותר רחוקות - פעם אחת במספר ימים.
    כאשר אני שר אני מרגיש שהגרון/מיתרי הקול יבשים ואני לא מסוגל לפתוח אותם בשירה ולשיר כמו שצריך , מהי התחושה הזאת שאני מרגיש? שהייתי ילד לא הייתי מרגיש זאת שהייתי שר ואני חושש שמיתרי הקול התנוונו והתייבשו עקב כך שעישנתי המון נרגילה בחיי(בנרגילה יש עשן הרבה יותר סמיך מסיגריה) .
    מה דעתך? האם הנרגילה היא באמת גורם כה משמעותי? האם זהו נזק בלתי הפיך? (אני זוכר שלפני כחודש פגשתי בנאדם מבוגר עם קול צרוד מאד והוא אמר שהוא לא מעשן סיגריות כבר 30 שנה אבל הקול שנדפק בתקופה שהוא היה מעשן לא חזר למיטבו אף פעם...האם הנזק הוא באמת כך בלתי הפיך?
    אם כן הפיך אז תוך כמה זמן לאחר הפסקת העישון מיתרי הקול יחזרו לעצמם?? והאם יש תרופה מסויימת שעוזרת ??
    (יש לציין שכרגע אני סובל מבלוטת לימפה מוגדלת 3.3 ס"מ היום במקרה גם עברתי ניקור אך כל הרופאים שהייתי אצלם טוענים שההגדלה היא תגובתית רק צריך לחפש למה , כך שאולי גם זה מתקשר , אין לי מושג אבל נראה לי שהיובש במיתרי הקול הוא מדברים אחרים , מה שכן היו לי ימים מעטים שהתעוררתי והרגשתי את קולי הרבה יותר "פתוח")
    אשמח לתגובה
    בתודה מראש
    מיקי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    עישון ושירה

הוספת תגובה

• בתשובה

ד''ר דן גוטמן
    10/11/2009

לגבי נרגילה- הדין הוא כמו עישון סיגריה שהינו מזיק למיתרי הקול ובכלל לחלל הפה.
    לגבי הבלוטה אם אכן היא בגודל של 3.3 ס"מ יש לבדוק היטב מה מקורה
    יש להגיע לבדיקת א.א.ג וביחוד של מיתרי הקול

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו