ציסטה בשקד

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ציסטה בשקד
    ניקה
    11/11/2009

שלום רב,
    אני בת 24, בריא בד"כ. ביוני 2009 הופיעה אצלי נקודה שחורה מאחורי שקד ימני שדי בולטת לעין. רופא אא"ג אמר כי אין מה לדאוג, כנראה המקור הוא כלי דם שהתפוצצו סמך לשקד וזה אמור לחלוף מעצמו. יש לציין כי נקודה זו לא עברה עד היום (11.11) ולפני כמה ימים הופיע משהו לבן על שקד ימני. בבדיקת אא"ג אובחנה ציסטה בגודל של 4 מ"מ בערך. הרופא ניסה להוריד אותה עם שפדל, אך הנסיון כשל. הומלץ מעקב בלבד ובמידה ויהיו זיהומים או גדילת הציסטה יהיה ניתן לשקול ניתוח להסרת השקד. אין לי כאבים או חום, חוץ מהרגשה של משהו מפריע בעת הבליעה. אני מעשנת ודי מבוהלת מהמצב. האם זה יכול להיות משהו ממאיר או להפוך לגידול ממאיר? האם כדי לעשות ביופסיה או בדיקות אחרות?
    תודה על תשומת הלב!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ציסטה בשקד

הוספת תגובה

• שקד

ד''ר אביגיל ארד
    18/11/2009

ציסטה בהירה צהבהבה בשקד היא ממצא שכיח. לגבי הנקודה השחורה, אם היא לא נעלמת הייתי ניגשת למומחה לרפואת הפה שיבדוק ויעשה ביופסיה אם יש צורך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו