ריפלוקס?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ריפלוקס?
    דניאל
    27/11/2009

שלום
    פניתי לרופא א.א.ג. בעקבות תחושות צרבות קשות בהריון (כיום חודש שישי והצרבות החריפו החל מחודש רביעי).
    הממצא שהרופא רשם הוא: "חולה עם רפלוקס לא קל. אף נזופרינקס במפ עם בצקת אחורית אזור אריטנואידים בינונית".
    לא ברור לי מה הוא הממצא. כששאלתי אותו הוא ביקש שאפנה לטיפול אצל הגניקולוג שלי כי אינו יודע מה ניתן לעשות בהריון. הגניקולג הסביר לי על הקלות התנהגותיות לצרבות (למשל, ארוחות קטנות או לא לשכב לאחר אכילה) אך ללא התייחסות לממצא מתוך הנחה שייעלם מעצמו... לגבי הצרבות, המליץ לי על כדורים לצרבת המותרים בהריון (כדוגמת טאמס ורני).
    בשבועיים האחרונים הצרבות מחמירות ותכופות ויש לי מדי פעם כאבים חדים בבית החזה.
    מה היא בצקת הזו והאם היא מסוכנת? האם זה בסדר לא לטפל בה?

תודה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ריפלוקס?

הוספת תגובה

• רפלוקס

ד''ר אביגיל ארד
    28/11/2009

בצקת באזור האריטנואידים נגרמת על ידי החומצה היוצאת מפתח הושט הסמוך. הבצקת אינה כה גדולה שיכולה לגרום לחסימה כלשהי אלא רק לאי נוחות בגרון, אז אין כאן סכנה. גם בהריון אפשר לקחת תרופות נגד צרבת כגון לוסק, עד כמה שידוע לי. את יכולה לאמת זאת במרכז מידע תרופתי ולבקש מרופא המשפחה שלך שירשום לך אם הצרבת לא מוקלת על ידי טאמס.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו