ניתוחseptoplasty and mucotomy bil

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ניתוחseptoplasty and mucotomy bil
    מתי כהן
    28/11/2009

אני בן 48. מתקשה מזה זמן רב לנשום דרך האף בשל אף סתום. השתמשתי זמן רב במשאף פליקסונייז. מזה כשנה מכור למשאף אוטרווין מנטול. חייב להשתמש בו כל כמה שעות שכן אם לא אני נחנק. בצילום ct נמצא סינוסים תקינים. בבדיקת הרופאוהמנתח דר איליה גרושקו ממודיעין -מחיצה אפית עקומה וקונכיות תפוחות. הציע לי ניתוח עם אישפוז ליום אחד לצורך הקטנת הריריות ותיקון המחיצה. שאלותי-1. האם ניתוח זה פותר את הבעיה?האם יש תופעות לוואי?2.האם יש טיפול אחר פחות פולשני או תכשירים אחרים?אני מבקש תשובת הרופא ואנשים שעברו ניתוח דומה. תודה .חסר נשימה מודאג.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ניתוחseptoplasty and mucotomy bil

הוספת תגובה

• ניתוח מחיצה וקונכיות.

ד''ר אביגיל ארד
    28/11/2009

מדובר בניתוח שאורך פחות משעה. נעשה לרוב באשפוז יום. יוצאים ממנו עם טמפונים בשני הנחיריים. הסוג הרגיל צריך לשלוף למחרת. קצת לא נעים. ניתן לרכוש טמפונים הנמסים בשטיפות במים שנעשות החל מיום לאחר הניתוח. נוח מאד. סיבוכים - דימום, כמו בכל ניתוח. חור במחיצה - לא שכיח אבל יתכן. לאחר הניתוח יש התעסקות עם האף במשך מספר ימים עד חודש. כדאי לעשות הרבה שטיפות עם מי מלח כדי שכל ההפרשות יצאו ולא יתקשו באף.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נתוח מחיצה וקונכיות-המשך

מתי כהן
    29/11/2009

תודה על התשובה. מה לגבי שאר השאלות ששאלתי. האם זהו הפתרון היחיד למצבי?האם ישנו פתרון אחר פחות פולשני או תכשירים אחרים?אני סובל לאורך שנים מנזלת אלרגתית ולפעמים דלקות בסינוסים. האם יש קשר לאלו למצב אליו הגעתי היום?אודה על תשובתך. מתי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול אחר

ד''ר אביגיל ארד
    30/11/2009

אם המחיצה לא מאד עקומה ניתן לטפל בקונכיות בלבד על ידי טכנולוגיה הנקראת קובליישן ש"מאדה" את הקונכיות וגורמת תוך מספר ימים עד שבועות להצטמקותן. לעיתים יש לחזור על פעולה זו לאחר תקופה מסוימת. אם אתה אלרגי הריריות יכולות שוב להתנפח בעונות הבעיתיות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו