דלקת אזניים חריפה לפעוטה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דלקת אזניים חריפה לפעוטה
    דליה
    29/11/2009

שלי בת 1.4 ועד כה היו לה כבר שתיים או שלוש דלקות אזניים שהטיפול בהם היה אוטידין. היום היא הלכה לרופא והוא אבחן דלקת והטיפול שנתן הינו מוקסיויט פורטה דרך הפה בלבד (3*3.5 סיסי) למשך שמונה ימים.
    השאלות שלי:
    1. האם זה הרבה 3 דלקות אזניים במשך שנה וארבעה חודשים? האם זה מצביע על העתיד או על בעיות בצינוריות? האם בעיות אזניים וניתוח צינוריות לבסוף הינו עניין תורשתי?
    2. מדוע הפעם הטיפול דרך הפה? האם זו דלקת חריפה יותר מהנורמטיבית? או שמא אולי דלקת פנימית?
    3. האם העובדה שהיא מצוננת או טרם יצאו לה שיניים עלולה להיות הסיבה להיווצרות דלקת זו?
    4. האם זה שאני חופפת לה את הראש ומים נכנסים לה לאזניים (אני שמה את הדוש מעל הראש)יכולה להיות הסיבה לההיווצרות דלקת בכלל?
    5. מה אפשר לתת בנוסף לחיזוק בזמן קבלת האנטיביוטיקה הזו?
    6. האם יש טיפול מונע או שאין צורך?

תודה מראש על הכל.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דלקת אזניים חריפה לפעוטה

הוספת תגובה

• ועוד תוספת קטנה-

דליה
    30/11/2009

האם העובדה שהיא אוכלת בלילה ושותה מבקבוק כשהיא שוכבת- קשורה לעניין?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דלקת אזניים

ד''ר אביגיל ארד
    30/11/2009

דלקת אוזן תיכונה אינה נגרמת מהמים באמבטיה או משתיה בשכיבה (לא הוכח) אלא מההצטננות או הגודש באף ודרכי אויר עליונות. שלוש דלקות בשנה וארבע אינם סוף העולם, השאלה באיזו תכיפות. הרופא שלך החליט לתת אנטיביוטיקה או לפי מראה האזניים או היות והיה חום ואנחנו חוששים מסיבוכי דלקת אוזן. סיבוכים כאלה יכולים להיות קשים מאד. יש לעקוב אחרי ההחלמה כשלושה או ארבעה שבועות מסיום הטיפול האנטיביוטי ולראות אם הנוזלים נספגו והאוזן החלימה . לא צריך למהר לניתוח צינוריות אלא אם כל כמה שבועות יש דלקת עם חום וכאבים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו