בצקת במיתרי הקול

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בצקת במיתרי הקול
    אנדראה
    01/12/2009

שלום, אני מורה ב מקצועי מעל 15 שנה. מזה חודשים שהקול שלי צרוד- או ליתר דיוק, נעלם לאחר כמה דקות של דיבור- אובחן אצלי בצקת קלה במיתר הימני עם חשש לרופלוקס-
    האם הגיוני, שהצרידות נמשכת כל כך הרבה זמן?, מותר לאמץ את הקול במצב הזה ולחזור לעבודה?
    מה הטיפול של בצקת במיתרי הקול?
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בצקת במיתרי הקול

הוספת תגובה

• מיתרים

ד''ר אביגיל ארד
    02/12/2009

אם הבצקת היא על רקע רפלוקס, צריך לטפל ברפלוקס. בצקת במיתר הממוקמת למיקום מסויים יכולה להיות גם עקב מאמץ קולי. לעיתים יש אי נוחות בגרון עקב רפלוקס ואז משנים בלי כוונה את אופן הדיבור ואז מגיעות היבלות והבצקות. טיפול ברפלוקס, הפחתת מאמצים קוליים, לעיתים שעורי דיבור - לרוב הם הפיתרון. מובן שקשה לי לומר בלי לראות את המיתרים בעצמי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך לתשובתך

אנדראה
    04/12/2009

קודם כל תודה על תשובתך, אך איך אפשר לדעת האם הבצקות נוצרו על רקע ברפלוקס או ממאמץ יתר של מיתרי הקול?- הרופא אמר לי חשש לרפלוקס
    והאם יכול להיות רפלוקס ללא צרבות?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר אביגיל ארד
    05/12/2009

יכול בהחלט להיות רפלוקס ללא צרבת. האיבחון לגבי הנפיחות הוא על ידי הסתכלות על המיתרים. המיקום של הנפיחות שונה בשני המצבים אולם יתכן קשר בינהם אותו הסברתי קודם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו