מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חבלה באף.shay07/12/2009
שלום.
אתמול במהלך השירות הצבאי שלי קיבלתי מרפק בצד הימני של האף. כתוצאה מכך ירד דם שוטף בערך כ5- דקות. האף התנפח ולאחר התייעצות עם הפארמדיק שבבסיס, שמתי קרח על מנת להוריד את הנפיחות, וביקשתי לראות רופא שיתן לי הפניה לצילום. היום, אחרי יותר מיממה הנפיחות ירדה כמעט לגמרי, אך עדיין לא קיבלתי רופא. יש לציין שאי אפשר להזיז את העצם של האף, כלומר לא נראה לי שהוא נשבר. אבל כואב לי מעט שאני נוגע בעצם. רציתי לדעת אם האף נשבר או קרה משהו אחר...
תודה מראש,
שי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חבלה באף
ד''ר אביגיל ארד13/12/2009אם הנפיחות ירדה כל כך מהר ואין כאב חזק במיוחד, כנראה שאין שבר או שיש שבר ללא תזוזה. אם במגע האצבע עם עצם האף לא מרגישים מדרגה או שקע, כנראה שאין שבר עם תזוזה. גם אם יש שבר והוא ללא תזוזה, לא מטפלים בדרך כלל. היות ואתה נמצא במסגרת צבאית שאחראית עליך, ממליצה להתעקש להגיע לצילום ובדיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחשש לסדק/שבר באף
shay14/12/2009ראשית, תודה רבה לך על העזרה.
מאז האירוע עברתי צילום בצריפין ביום רביעי ה-9.12.09 כאשר האירוע עצמו קרה ביום ראשון ה-6.12.09. הצילום נשלח לרופא היחידה, ואמרו לי שאני אקבל את התשובות אצלו. אתמול התקשרו אלי מצריפין וטענו שלפי הצילום יש חשש לסדק/שבר, ושאני צריך ללכת לרופא היחידה. לאחר שהבנתי שיש חשש לסדק/שבר דיברתי עם החובש הפלוגתי (כדי שידבר עם רופא היחידה), וקבעו לי הפניה לרופא מומחה ב-21.12.09. יש לציין שכתוב בהפנייה "קו לוצנטי רוחבי מושלך על עצם האף".
עכשיו, השאלה שלי האם זה לא יהיה מאוחר מידי אחרי 15 יום מהאירוע לטפל בי במידה ויש סדק/שבר? הרי האף מתאחה מעצמו עד כמה שידוע לי.
והאם יכול להיות שאין לי כלום, וזה סתם חשש שנוצר ממשהו שזיהו בצילום?
תודה מראש,
שי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשבר
ד''ר אביגיל ארד15/12/2009הארוע היה כבר לפני כעשרה ימים כך שטיפול דחוף כבר לא ייעשה. כפי שאמרתי בתשובה הקודמת, אם השבר ללא תזוזה לא מטפלים ואין צורך להחזיר. מעבר למספר ימים הנפיחות יורדת ותהליך הריפוי מתחיל. כבר קשה להחזיר שבר בשלב זה. עוד חמישה ימים תיבדק ונקווה שאכן לא יהיה צורך בשום טיפול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה סל העזרה
shay17/12/2009טוב, תודה רבה על העזרה.
בסופו של דבר צעקתי ודרשתי להקדים לי את ההפניה, וכך היה. ביום שלישי הייתי בצריפין על-מנת לראות מומחה. הוא טען לדעתו קיים שבר וזה היום האחרון שלי "לתקן" את האף מכיוון שתהליך האיחוי הוא בן 10 ימים. לאחר עיון בצילום שעברתי שבוע לפני, הוא טען שלא בטוח שיש שבר, אבל נתן לי הפנייה למיון בדחיפות ליתר ביטחון. במיון, לשמחתי, שללו סיכוי לשבר בטענה שאף שלי "ישר, יפה וסימטרי כמו שרבים היו רוצים". למזלי ושמחתי אין אפילו סדק באף, והכל תקין.
תודה רבה לך על העזרה שלך. עזרת לי המון.
בתודה,
שי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
נחירים סתומים מעל לחודשיים וקושי בשינה
אוזניים סתומות אטומות מלאות מלווה בצפצוף
אף סתום לאחר שני ניתוחי סינוסים
חור לאחר ניתוח שקדים משמאל לענבל
רקמה רירית מיקום -בירור
אטמים מותאמים אישית - התייעצות
טרגימנל נוירולוגיה וmri- בירור
נזלת וגודש ברירית האף
תוצאות ct סינוס- בירור
ערוץ הבריאות
האם אתם עצבניים?