שילוב תיקון אסתטי בניתוח רפואי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שילוב תיקון אסתטי בניתוח רפואי
    אלון
    29/12/2009

שלום,

אני באמצע שנות העשרים ולאחר אי נוחות בנשימה לאחרונה, פניתי לרופא והבירור העלה שיש לי סטייה קשה שמאלה של מחיצת האף. אני די לא מתלהבת מניתוח אבל לאחרונה זה מפריע לי יותר ויותר ופוגע לי באיכות החיים והחלטתי לעשות את ניתוח התיקון בכל זאת.

בלי כל קשר לזה, יש לי בעיה אסתטית עם הצורה של האף, שלא הייתה קשורה לסטייה במחיצה, אף קצת גדול וקצת "נשרי" כזה. זה אף פעם לא הטריד אותי עד כדי כך שאשקול ניתוח בגלל זה ואני חיה עם זה בשלום.

עכשיו כשהחלטתי ללכת על הניתוח מהסיבה הרפואית אז חשבתי אולי כבר לנצל את העובדה שאני "מכניסה את האף לניתוח" ואני שוקלת גם לתקן אותו אסתטית באותה הזדמנות.

השאלה שלי היא כזאת: האם הניתוח לתיקון המחיצה נוגע לאותם חלקים שבהם התיקון האסתטי יגע ? או שמדובר אולי בניתוח שהוא שונה לגמרי ? האם אני לוקחת על עצמי סיכונים נוספים בניתוח או שבעצם יעשו את אותה פעולה ורק יתחייסו אליה גם בהיבט האסתטי ?

במידה ואכן מדובר בפעולות זהות או קרובות, האם במקרה כזה מנתח פלסטי כבר יכול לעשות את התיקון הרפואי או שאין לו את הכישורים האלה ? את התיקון הרפואי בלבד אמרו לי שרופא אא"ג עושה.

מקווה שהבנתם את כוונתי.

אודה לתשובות ועיצות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• בתשובה

ד''ר דן גוטמן
    29/12/2009

בחלט ניתן לשלב ניתוח רפואי להקלת נשימה דרך האף בניתוח אסטטי קוסמטי. ישנם רופאי א.א.ג המבצעים ניתוחי אף משולבים וישנם רופאים פלסטיקאים שיודעים גם איך לעשות ניתוח משולב אם כי לא כולם

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו