דלקת אוזן תיכונה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דלקת אוזן תיכונה
    אמא מודאגת
    29/12/2009

הבת שלי בת אוטוטו 3...לפני כחודש וחצי סבלה מאוטיטיס מדיה שפוספסה ע"י שני רופאי ילדים שככל הנראה חשדו שמדובר במשהו ויראלי פשוט, טענו גם שיש שעווה וקשה לראות ונתנו טיפות "אנסטתיק" שזה די כדי להשתיק את הסובבים...
    רק רופא אאג זיהה את הדלקת החריפה ומייד קיבלה אוגמנטין 10 ימים.
    היום בביקור חוזר אצל אותו אאג לאור תלונה חוזרת על אותה אוזן אובחנה שוב אוטיטיס מדיה אך הפעם ביקש הרופא להשהות את תחילת הטיפול ולעקוב במשך 72 שעות, כרגע אין חום ובמהלך היום כמעט ולא התלוננה.(בניגוד לאתמול בלילה שהתלוננה. חום לא היה כלל).
    הרופא אמר שלא כדאי לשולחה לגן כי היא חולה. אני בעד, אינני מהאימהות ששולחות עם נורופן. ברור שהיא תישאר בבית. השאלה כמה זמן להשאירה במידה ואין חום? הרי איך אדע שהמצב הסתדר? אין לי בעיה להשאירה בבית גם שבוע , יש סבתות שתמיד עוזרות.

דבר נוסף, כמה פעמים עליה לחלות שוב ושוב עד שתישקל האופציה לניתוח כפתורים או בדיקת שמיעה? מהם הקריטריונים?

תודה.
    שרון.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דלקת אוזן תיכונה

הוספת תגובה

• דלקות אזניים

ד''ר אביגיל ארד
    02/01/2010

שתי דלקות אזניים אינן אינדיקציה לניתוח. הגישה של הרופא שלך נכונה בעיני ואם לילדה אין חום והיא מרגישה טוב, ניתן להשהות את הטיפול האנטיביוטי שמיועד בעיקר למנוע סיבוכים. לגבי הגן - אם היא מרגישה טוב ובמצב רוח טוב ואין חום, אפשר לשלוח אותה לגן. לגבי האינדיקציות לניתוח - ישנם קריטריונים אולם בסופו של דבר לכל רופא יש את הגישה שלו לגבי מתי לנתח.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו