חוות דעת לגבי גידול בבלוטת הרוק

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חוות דעת לגבי גידול בבלוטת הרוק
    עמי סהר
    05/01/2010

אני רוצה להתייעץ איתך בבקשה לגבי פלומורפיק אדינומה בפרוטיס באונה השיטחית בגודל 1.5 ס"מ,בערך שני ס"מ מתחת לאוזן שמאל.
    אגב לפני כשלוש שנים עברתי כריתה מלאה של התירואיד +ניקוי צוארי בצד ימין בגלל קרצינומה פפילרית.
    נאמר לי כבר בעבר שאני חייב לנתח גם את זה והייתי בשני בתי חולים בחיפה במחלקות א.א.ג ובשנהיים מבצעים ניתוחים שונים האחד טוען שהוא לא לוקח סיכון הישנות ומוציאים את כל האונה השיטחית ואילו באחר אמרו לי שמוציאים את הגידול+שוליים.
    שאלתי היא מה ההבדל בין השניים?מה כדאי? ומה ההשלכות להוצאה מלאה? ואיזה הבדל יש אח"כ מבינה אסטטית?
    ועוד שאלה אחת קטנה האם אין בככלל דרך אחרת להוציאו מבלי להתעסק עם צלקות ושקעים ?
    בכל זאת כבר יש לי צלקת גדולה וארוכה בצואר ואין לי תחושה לכל האורך מהראש עד הכתף. אני עדיין צעיר רק בן 38 וקשה לי עם כל ההשלכות הנלוות שלאחר.
    בבקשה אם תוכל לעזור לי בכל שאלותי כי אני קרוב לניתוח ולא רוצה לטעות .
    ומודה לך מראש על העזרה
    עמי סהר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• בתשןבה

ד''ר דן גוטמן
    07/01/2010

בהחלט יש לבצע ניתוח להוציא את הגידול. בד"כ מוצאים רק את האונה השיטחית כי שם נמצא הגידול. לעיתים נדירות הגידול נמצא באונה העמוקה ואז יש להוציא גם אותה.
    אין דרך לבצע ניתוח ללא צלקת אולם היא ברובה נסתרת
    בהצלחה ד"ר גוטמן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו