שאלה דחופה בגלל כאבים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה דחופה בגלל כאבים
    איתי
    11/01/2010

בוקר טוב,
    בשבועיים האחרונים אני סובל מכאבים בארובות העיניים - בעיקר שמאל ובמצח.
    בדיקה נירולוגית ע"י נירולוג וגם של רופא עיניים יצאו תקינות לחלוטין.
    רופא עיניים שלח אותי לעשות סי-טי לארובות, אך מאחר וכבר עשו לי בעבר שישה כאלה, אני נמנע מכך לעת עתה, למרות חשש פוטנציאלי מסרטן במוח/אורובת העיניים - חס ושלום.
    (למרות הכאבים הממושכים יחסית, כמעט שלשושה שבועות, אין לי דגלים אדומים שמצביעים בהכרח על צורך בסי-טי)
    צילום סינוסים באותה עת לא היה ברור ולא לקחתי את ההמלצה לאנטיביוטיקה מסוג אוגמנטין או מוקסיפן.
    רק עכשיו, לאחר שבועיים, התחלתי להרגיש נזלת וגודש באף - מה שלא היה בתחילת הכאבים.
    והנה - החל מאתמול - הכאבים ירדו למטה - ללסת העליונה בצד שמאל - באזור של שיני הבינה.
    (דרך אגב - אין לי שיני בינה - עקרתי את כולם לפני 20 שנה).
    אני מפחד שכל הפנים יתנפחו לי לאט לאט והכאבים יתגברו.
    שאלותי:
    1. איך אני יודע אם מקור הכאב זה מהסינוסים או שיניים/לסתות?
    2. למרות שהמחקרים האחרונים גורסים כי אנטיביוטיקה אינה פתרון יעיל לסינוסיטיס בהשוואה לחלופה של לא לקחת בכלל אנטיביוטיקה למעט מקרים קיצוניים - האם זינת 500 מ"ג יכול להיות חלופה למוקסיפן או אוגמנטין?
    תודה,
    איתי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה דחופה בגלל כאבים

הוספת תגובה

• סינוסיטיס

ד''ר אביגיל ארד
    11/01/2010

בהחלט יכול להיות סינוסיטיס. בשבוע שעבר היה לי מקרה דומה. ללא נזלת. רק כאבים. לא האמנתי כשראיתי את הצליום. אכן היה סינוסיטיס. זינט זה טיפול טוב. כדאי להוסיף מורידי גודש מהאף.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו