טינטון באוזניים עקב עבודה במקום רועש

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• טינטון באוזניים עקב עבודה במקום רועש
    אדווה
    11/01/2010

שלום...
    רציתי לשאול:
    אבא שלי סובל מטינטון באוזניים עקב עבודה במקום רועש מזה מס' שנים.
    לאחר הרבה בדיקות הוא הגיע לרופא שאחרי בדיקות נתן לו השבוע כדורים בשם גאבא פנטין בנוסף לעוד כדור קלונקס,שאותם הוא אמור ליטול אחד בערב ואחר בלילה.
    אציין כי ברוך השם אבי אדם בריא מאוד ,לא נוטל כדורים וללא כל בעיות, למעט הטינטון שמפריעים לו מאוד.
    הבעיה היא שהצצתי בעלון הרפואי של הכדורים האלה ונבהלתי...זה כדורים למי שסובל מאפילפסיה.ועוד יותר חמור ומפחיד זה שרשום בעלון שהכדור גאבאפנטין עלול לגרום למחשבות אובדניות???????אבי בעל אופטימיות ושמחת חיים ואני ממש מפחדת שזה לא ישפיע עליו לרעה...הוא אמור ליטול אותם ל3 חודשים!
    1.האם יש באמת סיכון גבוה או שזה בעיקר למי שסובל מאפילפסיה ומחלות אחרות?????????
    2.האם באמת יש סיכוי שכאלה כדורים עוזרים להפחתת הטינטון?למרות שהוא עדיין עובד בעבודה עם רעש(עם אוזניות ואטמים אבל עדיין...)??????
    3.האם 3חודשים זה לא יגרום לו להתמכר/ לתלות בכדורים??
    אני ממש מודאגת,כל הרופאים שביקר אצלם בעבר אמרו שאין "מה לעשות" וזה נתן לו כאלה כדורים מפחידים...מצד אחד זה טוב כי יש סיכוי שזה יעזור(?)מצדש שני שלא יביא לבעיות אחרות חלילה!
    תודה !!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תרופות

ד''ר אביגיל ארד
    11/01/2010

אני מניחה שמי שנתן את הטיפול הזה הוא נוירולוג ועדיף לשאול אותו לגבי תופעות הלואי. אנחנו לרוב ממליצים על טיפולי מיסוך של הרעש ומכשירי שמיעה לפי הצורך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך.

אדווה
    12/01/2010

הי..תודה על התגובה..
    1.הוא לא היה אצל נוירולוג אלא אף אוזן גרון.בגלל זה אני שואלת למה מבין שני הרופאים הקודמים שהוא שאל ולא נתנו לא כלום מלבד באמתץ המלצ הלמכשיר דווקא הרופא הזה נתן לו כאלה כדורים חזקים ואת כל מה ששאלתי אם זה יעזור ולא מזיק וכו'
    2.אינני חושבת שהוא צריך מכשיר כי הוא שומע יחסית טוב אבל הצלצולים מפריעים לו...מהם טיפולי המיסוך?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מיסוך

ד''ר אביגיל ארד
    13/01/2010

מיסוך פשוט יכול להעשות על ידי כך שיהיה רעש אחר ברקע, למשל מוזיקה. מיסוך מקצועי יבוצע על ידי מכשירים מיוחדים. יש מכונים בארץ המתמחים בשיטות אלו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו