תוצאות בדיקת CT מערות פנים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תוצאות בדיקת CT מערות פנים
    שלמה
    13/01/2010

שלום,

אני בן 62, סובל כבר שנים רבות מאף סתום, שגורם לי לקשיי נשימה בלילה, אני ישן עם פה פתוח שגורם לי להתעורר עם פה יבש. אני חושד שהאף הסתום נגרם מאלרגייה, כי דרגות האף הסתום משתנה במשך השנה.

להלן תוצאות בדיקת סיטי.
    "בוצעה סריקה ממוחשבת של מערות פנים ואף, ללא חומר ניגודי. כולל שחזורים קורונאליים וסגיטאליים.
    ממצאים:
    עיבוי רירית בסינוסים מקסילריים דו"צ, מלאות בתאים אטמוידליים דו"צ ובסינוס פרונטאלי מימין, בסינוסים ספאנוידליים דו"צ.
    סטיית מחיצת האף שמאלה. ללא הרס גרמי."

השאלה, האם צריך לעבור נתוח? ואם הסתימה באף נובעת מאלרגיה, האם יש סיכויים שהחסימה תחזור.

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תוצאות בדיקת CT מערות פנים

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר אביגיל ארד
    13/01/2010

בהחלט ייתכן שהממצאים בסינוסים נובעים מאלרגיה וסינוסיטיס אלרגית כרונית. לפי מידת מעורבות הסינוסים יקבע המומחה לסינוסים אם יש צורך בהתערבות כירורגית לצורך אוורור הסינוסים או שאפשר לנסותבהתחלה טיפול תרופתי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלת המשך

שלמה
    14/01/2010

תודה ד"ר על התשובה, השאלה החדשה,
    - איזה סוג של התערבות כירורגית יש "לצורך אוורור הסינוסים?
    - ואם עוברים לטיפול תרופתי, האם הטיפול הוא נגד האלרגיה, או לפתיחת הסינוסים, ואם הטיפול התרופתי הוא לאורך שנים, והאים זה ללא תופעות לוואי?

תודה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו