כאב גרון מתמשך בהריון

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כאב גרון מתמשך בהריון
    איילת
    06/10/2007

שלום רב,

אני בהריון שבוע 36. מזה חדשיים אני סובלת מכאב גרון בצד שמאל של הגרון שאינו פוסק אך גם אינו מתגבר או נחלש אך לפעמים מקרין כאב לאוזן. אין צורך לציין כי המצב מציק מאוד.
    הרופא הבחין במעט אדמומיות ונפיחות קלה בבלוטה. משטח גרון יצא תקין ואנטיביוטיקה שנלקחה בכל זאת לא עזרה במאום.
    שאלותיי:
    האם הכאב יכול לנבוע מההריון?
    מה יכולות להיות הסיבות השונות לכאב שנמשך פרק זמן כה ארוך?
    הבנתי מהרופא כי בשלב הבא אשלח לבדיקת סונר וספירת דם, מה בעצם מחפשים בבדיקות אלו?

אני מודאגת מאוד
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כאב גרון מתמשך בהריון

הוספת תגובה

• בתשובה

ד''ר דן גוטמן
    10/10/2007

הכאב אינו כשור כמובן להריון אולם יכול להיות שמדובר בדלקת קלה בשקדים ואולי מדובר מכאב הנובע מגירוי חומצי. בכל אופן יש לגשת לבדיקה מקיפה של רופא א.א.ג

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך...

איילת
    16/10/2007

שלום רב,

שבוע 37 להריון, כאב גרון שאינו נגמר כבר מעל חדשיים בצד שמאל. תוצאה בדיקת סונר:
    " בלוטת המגן- שתי האונות הודגמו בגודל ומרקם תקין.
    בלוטות לימפה- באזור תת-ליסתי משמאל הודגמו מספר בלוטות לימפה עם צורה סונוגרפית תקינה, הגדולה באורך 1.5 ס"מ בעובי 0.7 ס"מ. פרט לכך לא הודגמו בלוטות לימפה מוגדלות"

מה אמור להיות גודל תקין של הבלוטה? מה לעשות מפה?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בתשובה

ד''ר דן גוטמן
    20/10/2007

מדובר בבלוטות תקינות ולא נראה לי שיש לעשות דבר. הכאב גרון יתכן ומקורו מחומציות הקיבה שעולה מעלה ( רפלוקס)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו