מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- האם לבצע ניתוח שקדים?יוגב20/01/2010
אני בן 21, סבלתי מילדות מהתקפים חוזרים ונשנים של דלקות גרון, חולשה קשה וחום גבוה במחזוריות של 5-6 שבועות, את תסמונת זו איבחנו הרופאים כPFAPA. בהתאם לכך טופלתי בפרדניזון בזמני התקף והתדירות ירדה אך לא באופן משמעותי (אחת ל8-9 שבועות).
נאמר לי שהתסמונת תעבור בעצמה. לפני כשנה חל שיפור ולא חליתי בדלקת במשך 5 חודשים, אך בשבעה חודשים האחרונים ההתקפים חזרו לי בתדירות של 4 שבועות,
אני חייל בצבא והרופא טיפל בי באנטיביוטיקה במהלך הדלקות המוגלתיות וההחלמה מהדלקות לקחה לי משהו כמו שבוע שבמהלכו הייתי מרותק למיטה עם חום גבוה שלא ירד במשך 4 ימים לפחות (עם אקמול וכל אלה).
2 מומחי א.א.ג המליצו לי להוציא את השקדים בגלל הדלקות החוזרות אך לא מבטיחים שהבעיה תיפתר, פנימאים עימם התיעצתי אמרו לי שהבעיה היא לא בשקדים, אך נכון לעכשיו אני סובל כל חודש ומרותק לשבוע.
ביום ראשון יש לי התייעצות במחלקת אף אוזן גרון באסף הרופא ובהמשך גם במחלקה פנימית באיכילוב. האם לאור תסמינים אלה מומלץ לבצע את הניתוח? אני לא ממהר לנתח בגלל כל הסיכונים, וחושב האם יש דרכים אחרות בהן אני אוכל לשפר את מצבי ואת רמת החיים מבלי לנתח? האם יש עוד בדיקות ומעקבים שכדאי לי לבצע לפני ריצה לניתוח? ותחת תחום שיפוט של איזה מומחה צריכה להיפטר הבעיה - אף אוזן גרון או שמא ראומטלוג?? כיום אני מתקשה לקבל את התשובות בתוך המערכת הצבאית המטומטמת הזו שסוחבת אותי כבר למעלה מחצי שנה ללא טיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר pfapa
ד''ר אביגיל ארד20/01/2010בתל השומר יש מרפאת מומחים בנושא זה. כריתת שקדים היא המוצא האחרון עם אין שיפור עם הזמן. אתה לא צריך כל פעם אנטיביוטיקה אם זהPFAPA. יש כתבה טובה בעברית על כך אם תגגל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה, יש לך אולי פרטים נוספים
יוגב21/01/2010על המחלקה הזו בתל השומר? דרכים ליצור עימם קשר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגגל PFAPA
ד''ר אביגיל ארד21/01/2010גגל PFAPA יש שם כמה מאמרים יפים בעברית. ד"ר שי פדה הוא כמדומני המומחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
נחירים סתומים מעל לחודשיים וקושי בשינה
אוזניים סתומות אטומות מלאות מלווה בצפצוף
אף סתום לאחר שני ניתוחי סינוסים
חור לאחר ניתוח שקדים משמאל לענבל
רקמה רירית מיקום -בירור
אטמים מותאמים אישית - התייעצות
טרגימנל נוירולוגיה וmri- בירור
נזלת וגודש ברירית האף
תוצאות ct סינוס- בירור
ערוץ הבריאות
האם אתם רומנטיים?