מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בן שנה ו-10 חודנטלי10/02/2010
שלום רב לכם
יש לי שאלה לפני כחצי שנה ויותר הגענו לרופא אאג עקב נחירות ואפניאות , הנל הפנה אותנו למעבדת שינה ויצא שהוא גבולי - mild OSA חזרנו לרופא אאג , אמר שאין שקדים , ויש נוזלים באוזניים , נתן לנו טיפול בטיפות סטרודקס למשך 3 שבועות ושנחזור אליו. הרגשתי שיפור פחות אפניאות ונחירות , חזרנו אליו והוא בדק ואמר שניתן להמתין עם הניתוח ובינתיים נתן לנו טיפות אף טבעיות- WET באמת הייתה תקופת רגיעה ואז לפניי כחודשיים בערך חלה החמרה שוב הפעם היה נדמה לי שיש יותר אפניאות , פתיחת פה כדי לנשום , נחירות , אף סתום כל הזמן ויבש , גירודים באף וכמובן אפצי (שלא נפסק כל יום מאז שנולד- מתעטש מספר פעמים ביום). ברקע חשד למחלה שנקראית - Gastric & duedenal eosinophilia כנראה אלרגיה (לא יודעים בוודאות) למזון (לא ידוע איזה , עבר טסטים עוריים ו- RAST ויצא שלילי). בכל מקרה שבנו לרופא אאג והוא בדק את הגרון וראה שקדים מאוד מאוד מוגדלים ואמר לי לחזור אליו עוד 3 שבועות כדי לבדוק שוב ולנתח. שאלותיי אליכם ברשותכם:
1.האם רקמת השקדים יכולה לגדול באופן פתאומי? ואם כן מה הסיבות לכך?האם אלרגיה יכולה לגרום להגדלת השקדים והאדנואידים? האם גם אלרגיה למזון?
2.האם ניתוח יוכל לעזור במקרה זה? אם החשיפה לאלרגן תימשך לא ייתכן שהשקדים והאדנואידים שוב יגדלו ,כלומר תהיה הישנות?
אני בלחץ אטומי
אנא עיזרו לי
אודה לכם מקרב לב
בברכה נטלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר אביגיל ארד14/02/2010אצל אלרגיים רואים לפעמים שקדים ואדנואידים מוגדלים . האם נעשה צילום לראות אם אכן האדנואידים מוגדלים..??? לאחר כריתה השקדים לא גדלים. האדנואידים גדלים במיעוט המקרים. אצל ילד בגיל זה לשקול במקום כריתת שקדים - הקטנת שקדים באמצעות קובליישן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
נחירים סתומים מעל לחודשיים וקושי בשינה
אוזניים סתומות אטומות מלאות מלווה בצפצוף
אף סתום לאחר שני ניתוחי סינוסים
חור לאחר ניתוח שקדים משמאל לענבל
רקמה רירית מיקום -בירור
אטמים מותאמים אישית - התייעצות
טרגימנל נוירולוגיה וmri- בירור
נזלת וגודש ברירית האף
תוצאות ct סינוס- בירור
ערוץ הבריאות
האם אתם בדיכאון?