סחרחורות מתמשכות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• סחרחורות מתמשכות
    אריאל
    11/02/2010

שלום רב,

אני מאובחן כחולה טרשת נפוצה.

מזה כחמישה חודשים אני סובל מסחרחורות - בעיקר בשינוי תנוחה מישיבה (או עמידה) לשכיבה ולהיפך, וכן בעת שינוי תנוחה במיטה. לפעמים זה קורה כאשר אני מתגלח ומטה את הראש מעט למעלה. עוצמת הסחרחורות משתנה עם הזמן, והיו גם מספר מקרים (נדירים) של סחרחורות במצב עמידה מתמשך.

הנוירולוג אצלו אני נמצא במעקב אמר שניתן להסביר את הסחרחורות ע"י הנגעים שנמצאו אצלי ב-MRI, אך שבמקביל יש לערוך בירור א.א.ג., בכדי לשלול גורם נוסף. הייתי אצל רופא א.א.ג., ששלח אותי לעשות בדיקת שמיעה + טימפנומטריה וכן BERA, ובנוסף, פיזיוטרפיה manoeuvre.

בדיקת השמיעה והטימפנוגרפיה היו תקינות, אולם ה-BERA העלתה "חשד לנזק דמילינטיבי מימין".

במהלך התקופה שעשיתי פיזיוטרפיה היו תקופות בהן חל שיפור, אולם בסופו של דבר אני עדיין סובל מסחרחורות (הפסקתי את הפיזיוטרפיה לפני כחודשיים וחצי).

לפני כשבוע וחצי עשיתי בדיקת ENG (אליה שלח אותי רופא א.א.ג.) ואלו תוצאותיה:

1. לא נרשם ניד ספונטני.
    2. ביצוע תקין של בדיקות האוקולר מוטור.
    3. בתמרון ע"ש הולפייק לימין בשכיבה נרשם ניסטגמוס רוטטורי לימין - ללא תחושת סחרחורת.
    4. בשכיבה על צד ימין נרשם ניסטגמוס לימין ללא תחושת סחרחורת.
    5. בדיקה רלוקית: ערכי הבדיקה בתחום הנורמה.

מה אומרות תוצאות הבדיקה? האם הן מעידות על בעיה במערכת שיווי המשקל או שהן שוללות בעיה כזאת ומחזקות את האבחנה כי לסחרחורות יש קשר למצבי הנוירולוגי?

תודה,
    אריאל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    סחרחורות מתמשכות

הוספת תגובה

• בתשןבה

ד''ר דן גוטמן
    13/02/2010

הבדיקה די שוללת בעיה באוזן כגורם לסחרחורת. ככל הנראה מקור הסחרחורת במחלת הטרשת הנפוצה
    ניתן להוסיף טיפול תרופתי נגד הסחרחורת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ועוד שאלה:

אריאל
    14/02/2010

האם אני יכול להבין שהבדיקות תקינות? האם הן מראות שאין בעיה במערכת שיווי המשקל?

והאם אותו טיפול נגד סחרחורת יהיה אפקטיבי גם אם סיבתה היא הטרשת?

בתודה מראש,
    אריאל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבקש מאד לקבל תשובה

אריאל
    21/02/2010

בתודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבקש מאד לקבל תשובות

אריאל
    25/02/2010

לד"ר גוטמן שלום,
    אודה לך על תשובה לשאלותיי.

בתודה מראש!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בתשןבה

ד''ר דן גוטמן
    26/02/2010

כן נראה לי שעל פי התוצאות הסחרחורת לא נגרמת מבעיה באוזן הפנימית. הטיפול לסחרחורת עשוי לעזור גם אם מדובר מסחרחורת הנובעת מהטרשת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו