ריקמה לימפתית על בסיס הלשון

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ריקמה לימפתית על בסיס הלשון
    דפנה
    17/02/2010

שלום,שמי דפנה,אחרי חודשיים שמשהו הפריע לי בבית הבליעה נמצא ע"י רופא אף אוזן גרון בבדיקה עם סיב אוםטי כי יש לי רקמה לימפתית שצמחה על בסיס הלשון,הרופא אמר שהענין שכיח אצל כאלו שעברו כריתת שקדים ופוליפים. הוא ממליץ התערבות כירורגית.האם יש דרך נוספת להקל על תחושת "משהו תקוע לי בגרון" ..והאם רקמה כזו עלולה לגרום לדלקות גרון חוזרות מהן אני סובלת לפחות 3 פעמים בשנה. האם רקמה כזו עלולה להתפתח למשהו מסוכן? אשמח לתגובה מהירה.תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• בתשןבה

ד''ר דן גוטמן
    19/02/2010

נכון לעיתים לאחר כריתת שקדים צומחת ריקמה נספת של שקדים על בסיס הלשון. כשזה מפריע ניתן לכרות את הריקמה העודפת באופן ניתוחי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• משהו נתקע בגרון

ד''ר אביגיל ארד
    19/02/2010

התחושה שמשהו נתקע בגרון היא לעיתים עקב רפלוקס . ראיתי כבר הרבה אנשים עם ריקמה לימפתית מוגדלת בבסיס הלשון, ואף אחד לא ממש הרגיש את זה מלבד אם היתה שם דלקת. לעומת זאת, הרבה יותר אנשים עם תחושה של גוש בגרון סבלו מרפלוקס. אז לפני ניתוח - עדיף לנסות טיפול נגד רפלוקס.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו