השפעת קלרינז על צרידות.

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• השפעת קלרינז על צרידות.
    אילנה
    19/02/2010

אני עוסקת בהוראה שנים רבות. צרודה תמידית עם נטייה לאיבוד קול לחלוטין מס' פעמים בשנה. נמצאת בטיפול אצל אאג" ע"פ צורך. יש יבלות קטנות ,לא המליץ על ניתוח. ניסיתי קלינאית- ללא שינוי. באופן קבוע אני מטופלת באומפרדקס שמסייע לשמור על הקול במצב תקין. לפני כשבוע בבדיקה אצל אא"ג לאחר איבוד קות היתה בצקת על המיתרים, כנראה כתוצאה מזיהום ויראלי, הצטננות שהשפיעה על המיתרים. קיבלתי קלרינז פעמיים ביום לייבוש הנזלת ודקס מטזון להורדת הבצקת. לאחר מנוחה בת 3 ימים הקול שב, אך היתה לי הרגשת יובש נוראית בחלל הפה, למרות שהרביתי לשתות. היום שבתי לעבודה ושוב חזר המצב לקדמותו - צרידות ואובדן קול. האם הקלרינז גורם ליובש בפה? ידוע לי שיובש בפה הוא אחד הגורמים לצרידות אצל אנשים עם בעיות במיתרי הקול. האם ניתן להמשיך לקחת דקס מטוזון (לקחתי רק 5 ימים). כרגע אינני יכולה להגיע לרופא המטפל שנמצא בחופשה, אשמח לייעוץ.
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    השפעת קלרינז על צרידות.

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר אביגיל ארד
    19/02/2010

היובש בפה הוא מהקלרינייז. דקסמטזון היא תרופה שלא מומלץ לצרוך יותר מדי . הבעיה הבסיסית שלך היא טכניקה קולית גרועה. יש להתמיד בשעורי הדיבור. אם יש צורך ניתן להשתמש בהגברה. לעיתים אפשר להוריד את היבלות כדי לאפשר שימוש בטכניקה הקולית הנלמדת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו