האם הבעיה נובעת מהאוזן או מהמוח????

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• האם הבעיה נובעת מהאוזן או מהמוח????
    איתי
    28/02/2010

שלום ד"ר אביגל ארד היקרה,
    אני בן 40, משקל גוף תקין, לא מעשן, לא שותה, חיים קצת לחוצים (איש הייטק וסטודנט).
    מזה חודש וחצי סובל מחולשה ובעיקר - חוסר יכולת לעמוד חזק על שתי רגליי מבלי למעוד אחורה או קדימה (לא יכול לעמוד כמו פלס יותר מ-15 שניות בלי שארגיש חולשה ברגליים ונטייה למעוד קדימה או אחורה) וכן הליכה מתנדנדת עם תחושת סחרחורת קלה. הסימפטומים מלווים אותי 24 שעות ביממה, להוציא בשינה או בישיבה שם אינם מורגשים.
    חודש לפני תחילת תחושות אלה, היו לי כאבי ראש וכאבים בארובות העיניים ששללו תהליך תופס מקום או משהו מסוכן אחר בבדיקת MRI מוח שעשיתי.
    בדיקות דם תקינות לחלוטין (באמצע גבול הנורמה) לנוציא בדיקת B12 וחומצה פולית, שבגינן לוקח תוספי מזון וזריקות לשריר שנכון לרגע זה - ללא הטבה.
    בדיקת שמיעה - מצאה ירידה בשמיעה יחד עם טינטון באוזן שמאל בלבד, ממנו אני סובל מגיל 10.
    בדיקת א.א.ג עם סיב אופטי שללה סינוסיטיס, בדיקה נירולוגית תקינה לחלוטין, בדיקת רופא עיניים תקינה לחלוטין.
    צריך השבוע לעשות בדיקת ENG + בדיקה קלורית באסף הרופא.
    מאוד מודאג כי מאוד סובל מהסימפטומים של חוסר היציבות בעמידה והליכה, שמעסיקים את מוחי כל היום ועד כה - ללא אבחנה של מקור הבעיה.
    שאלותיי:
    1. האם ייתכן שזה וירוס ששוכן בגופי כבר חודשיים? אולי קנדידה?? משהו חמור יותר?
    2. האם לנסות STUNARONE או שזה טוב רק לסחרחורת מסוג ורטיגו ולא לחוסר יציבות כמו שיש לי?????
    3. האם להתחיל בירור בנוגע למחלת מיאסטניה גרביס ו/או מחשש לפגיעה בצרבלום וחולשת השרירים המוטוריים?
    4. האם ייתכן בכלל שכדאי לי לבדוק מחלת שרירים כמו מיאסטניה גרביס למרות שסימפטומים אצלי רק באגן ולא במערכות אחרות או שזה מוקדם וקודם לגמור עם הבדיקות השגרתיות יותר?
    אני מניח שיש לך נסיון רב במחלות ש.מ שמשלבות מספר מערכות ואולי נתקלת בבעיה דומה לשלי בעבר ותוכל לסייע לי בהמשך הבירור שעד כה העלה חרס.
    תודה ושבוע טוב,
    איתי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• מתנצל מראש על הודעה הארוכה....

איתי
    28/02/2010

אבל להגיע אלייך למרפאה ייקח לי המון זמן המתנה ואני ממש לחוץ לשמוע את דעתך המלומדת...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חוסר יציבות

ד''ר אביגיל ארד
    05/03/2010

לפי התיאור שלך לא מדובר בורטיגו, שהוא סחרחורת סיבובית ומקורו במערכת שווי המשקל של האוזן. אם ה MRI תקין נשללות הרבה בעיות נוירולוגיות ואם הנוירולוג לא מצא כל דבר בבדיקה, הרי שקשה להאמין שיש בעיה בצרבלום, הוא המח הקטן. מיסטניה גרביס אינה מחלת שרירים, ולא צריך לקפוץ למסקנות אם הנוירולוג בדק ולא מצא. בנוסף לבדיקה ה ENG ישנה בדיקה נוספת הבודקת יציבות והיא בדיקת הפוסטורוגרפיה, בדיקה היציבה\יציבות, מתבצעת עד כמה שידוע לי רק באיכילוב. אם בדיקות אילו יהיו תקינות גש שוב למומחה לנוירולוגיה ואולי גם לאורטופד שישלול בעיה בגב או באגן בשלה אינך יכול לעמוד ישר בלי ליפול. חכה גם להשפעת ה B12 והחומצה הפולית שחשובות לתיפקוד מערכת העצבים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עדכון לגבי בדיקות ותוצאותיהן

איתי
    15/03/2010

שלום ד"ר אביגיל היקרה,

אכן עשיתי בדיקת ENG שיצאה תקינה לחלוטין, רק שהבעיה נותרה בעינה.
    הרופא שלך אותי לבדיקות עומק ואני חושש מלעשותם, לפחות חלקם, שהרי אני ספק אם משם תבוא הישועה.
    הבדיקות הם:
    1. מיפוי מוח פרפוזיה SPECT - חושש מהקרינה המיותרת וקראתי באינטרנט, שלרוב הבדיקה לא יוצאת תקינה ב - 100 אחוז (למשל אם יש בעיית קשב וריכוז כמו אצלי) ועדיין אם בדיקה נירולוגית תקינה לחלוטין ואין התאמה בין השניים, אז לא יהיה חשיבות לממצאים - אז מה הטעם לעשותה?
    2. פוסטורוגרפיה - כסא מסתובב, כמו שאת המלצת בעצמך
    3. מאפייני טינטון כולל Residual inhibition ועקומות ע"ש פלדמן.

את שתי הבדיקות האחרות אין לי בעיה לעשות למרות שאני סקפטי אם ישפכו אור על בעייתי.

מה את אומרת ד"ר אביגיל אם אחליט להשאיר את המצב כמו שהוא, האם אני לוקח סיכון שיקרה לי משהו וזה חוסר אחריות מצידי או שברגע ש - MRI שעשיתי, יחד עם בדיקות נירולוגיות תקינות, אני יכול לישון בשקט למרות חוסר היציבות שיש לי בגוף בעמידה בעיקר, הליכה - קצת פחות מורגש???
    תודה וחג ששמח לך ולבני משפחתך,
    איתי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למה לא עונים לי???

איתן
    18/03/2010

אוף...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו