סינוסיטיס או אלרגיה לכדורים ?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• סינוסיטיס או אלרגיה לכדורים ?
    יעל ב
    28/02/2010

שלום
    לפני כחודשיים חליתי בשפעת או הצטטנות שבעקבותיה הופיעה נזלת וליחה מוגלתית, וכאבי אוזניים. לאחר שבועיים הופיעו כאבים בפנים ולחץ בעיניים,אובחן סינוזיטיס קיבלתי אנטיביוטיקה אך לא חל שיפור במצבי אלא רק החרפה של כאבי הראש.
    ביום שבו חליתי בשפעת התחלתי לקחת כדורים מהמשפחה של SNRI, האם יתכן כי הגודש נגרם כתוצאה מאלרגיה לתרופה ?(נסיון קודם עם תרופה אחרת מאותה משפחה לפני כשנה הופסק בשל תופעות לוואי לא רצויות ) אם כן, האם יש דרך לבדוק זאת ללא הפסקת התרופה ?

צילום מערות האף שעשיתי נמצא תקין,אני מקבלת אנטיאיסטמינים ,בהתחלה היה נראה שכל עוד שאני לוקחת את הכדורים יש הטבה משמעותית ואף העלמות של הכאבים אך לאחרונה אני סובלת מכאבים חזקים גם כאשר אני נוטלת את הכדורים.

שאלה שניה- האם ניתן לחזות מתי הכאבים יעברו ? אוליבקיץ? כרגע אני מתלבטת אם לקחת הפסקת לימודים כי במצב הזה אני לא ממש יכולה לתפקד .

שאלה אחרונה - ואולי הכי חשובה, מה ניתן לעשות כדי לנסות להשיג שיפור ? קשה לי לקבל את מה שנאמר לי ע"י הרופאה, פשוט צריך לחכות ולסבול ובינתיים לשלם מחיר כבד שעלול לסכן את קבלת התואר או פגיעה בממוצע שיהרוס את התוכניות שלי להמשך.

תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר אביגיל ארד
    05/03/2010

הטיפול הנכון בסינוסיטיס הוא אנטיביוטיקה ומורידי גודש בצורת תרסיס לאף (טיפות אף מורידות גודש או על בסיס סטרואידים) וכדורים. נוגדי דיכאון גם מקבוצת ה- SSRI וגם מקבוצת ה- SNRI משמשים גם לטיפול בכאב. בחילה, כאב ראש וסחרחורת הם תופעות לואי ידועות לקבוצה זו, ולא מעידות על אלרגיה. אני מציעה לחזור לנוירולוג\פסיכיאטר אשר נתן לך את התרופה מסוג SNRI, בעיקר אם הנזלת נעלמה או שאינה מוגלתית וצילום הסינוסים תקין. אם כאבי הראש יימשכו יש לשקול CT או MRI לשלול מקור אחר לכאבי הראש.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו