קול שלא משתנה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קול שלא משתנה
    גל (16)
    12/03/2010

שלום אני גל בן 16
    יש לי קול "ציפציף" מאז שאני זוכר את עצמי, כולם אמרו לי שעם הזמן הקול הזה ישתנה אבל שום דבר לא השתנה ואף נהיה לי קול ממש מציק.
    לפני שנה הייתי אצל רופא שאמר לי שיש ניתוח שגורם לשינוי הקול, הוא גם אמר משהו שקשור לקונכיות.. (לא ממש שאלתי שאלות כי הוא אמר שאני עוד צעיר מדי בשביל הניתוח הזה).

אודה לכם אם תכתבו לי כאן כל דבר שקשור לניתוח הזה, מה הסיכונים בו וכו'.

תודה רבה ושבת שלום!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    קול שלא משתנה

הוספת תגובה

• קול

ד''ר אביגיל ארד
    13/03/2010

לא, לא, לא....בשום פנים ואופן לא ניתוח. חס וחלילה. בגיל ההתבגרות הגרון גדל בבת אחת ויש אחוז מסויים של הנערים שממשיכים להשתמש בקול שהיה להם בילדות והוא נשאר גבוה. פשוט צריך ללמד אותך להשתמש בקול החדש שמתאים לגרון שלך. הטיפול נעשה על ידי קלינאית תקשורת לאחר הפנייה על ידי א.א.ג. לרוב מדובר במספר שעורים קטן יחסית. אל תחכה. ככל שתחכה יותר זמן יהיה יותר קשה ללמד אותך להשתמש בקול בצורה נכונה. אם לא תמצא רופא א.א.ג שידע לאבחן ולהפנות, בוא למרפאה שלי ואני אמליץ לך מה לעשות. בשום פנים ואופן לא לחכות עד סוף הדורות שזה ישתנה לבד. חבל על הזמן. בהצלחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו