טנטון

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• טנטון
    אורית
    15/03/2010

אני בת 40 . לפני כשנה לאחר הצטננות ארוכה נסתמה אוזן ימין וצפצפה. עברתי בדיקת שמיעה עם תוצאה של ירידה קלה בשמיעה בצלילים גבוהים, בדיקת ברה תקינה וטמפנומטריה מימין B .
    בינתיים עברה האטימות אבל הטנטון נשאר. בביקור חוזר לאחר חצי שנה אמר הרופא שכבר אינו רואה נוזלים באזניים ואינו יודע ממה נגרם הטנטון.
    שאלתי: כיצד מאבחנים נוזל באוזן? האם לפי הסתכלות אל תוך האוזן או בדיקת טימפנומטריה?
    וכן, אם כבר אין נוזלים ועדיין יש טינטון האם לדעתך אני צריכה לבקש מהרופא לעבור בדיקות נוספות למשל סי טי או MRI ? תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    טנטון

הוספת תגובה

• טינטון.

ד''ר אביגיל ארד
    17/03/2010

איבחון נוזלים נעשה בהסתכלות וניתן לאשר או לשלול על ידי טימפנומטריה. ירידה בשמיעה בצלילים גבוהים יכולה להסביר את הטינטון. בגילך הצעיר, הייתי חוזרת על בדיקת השמיעה כולל טימפנומטריה ובדיקת BERA. אם ה BERA לא סימטרי, ממשיכים ל MRI וכן אם לא מוצאים סיבה לטינטון. עוד סיבה שיכולה להיות זה בעיה במפרק הלסת. גם זה יכול לגרום טינטון .

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו