מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- סובל מסחרחורות מזה זמן רבאריאל25/04/2010
שלום רב,
אני סובל מסחרחורות מזה זמן רב - מאז ספטמבר 2009. בירור א.א.ג. שעברתי וטיפול פיזיותרפי לא הועילו.
מדובר בסחרחורות בשינויי תנוחה - מעמידה/ישיבה לשכיבה ולהיפך או אף בזמן שאני שוכב ומטה את ראשי הצידה.
ברוב המכריע של המקרים, הסחרחורת חולפת לאחר שניות ספורות. רק פעמיים במהלך התקופה הזאת היו לי התקפי סחרחורת שנמשכו זמן רב לאחר שעברתי משכיבה לעמידה.
במהלך התקופה הזאת עברתי ברור א.א.ג. שכלל בדיקת שמיעה וטימפנוגרפיה, וכן בדיקת ENG וכולם היו בגדר הנורמה. עברתי גם טיפול פיזיותרפי של המערכת הווסטיבולרית, שבהתחלה נראה כאילו הוא מועיל, אך הסחרחורות שבו תוך זמן קצר.
אציין, כי אני מאובחן כחולה טרשת נפוצה (התקפית), אך לדברי הרופא שלי במרפאת הטרשת הנפוצה בשיבא, סחרחורות בשינוי תנוחה ממש אינן אופייניות לטרשת נפוצה, ואם המחלה הייתה הגורם לסחרחורות, הן היו אמורות להופיע גם בתנוחה בלתי משתנה.
בנוסף אציין, כי מזה כשבועיים אני סובל מכאבי אוזניים (בשתי האוזניים) המופיעים לזמן קצר מאד ונעלמים.
אני חייב לציין, כי אני חש שהבירור שעברתי בקופת החולים שלי לא היה מעמיק ומקיף די הצורך. קראתי איפשהו על בדיקה הנקראת פוסטורוגרפיה, שלא נעשתה לי, וזאת למרות שעדיין לא נמצא הגורם לסחרחורות.
היום הייתי אצל רופא הא.א.ג. בקשר לכאבי האזניים. הוא הסתכל באוזני עם המיקרוסקופ וטען שאינו רואה דבר. שאלתי אותו מה אני בכל זאת עושה עם כאבי האוזניים, והוא אמר שזה אולי כאבי שיניים שמקרינים. קשה לי להאמין כי אין בדיקות מעמיקות יותר לבירור המקור לכאבי אוזניים. שוב - תחושתי היא של התייחסות לא רצינית ומחפפת.
אני ממשיך לסבול מהתופעות המתוארות, אבל נראה שאת רופא הא.א.ג. זה לא ממש מטריד. אני יודע שבעיות אוזניים זה משהו שמצריך התייחסות רצינית ומהירה, כי אחרת זה עלול להתפתח לכדי נזק חמור יותר.
מה אפשר לעשות? כיצד אוכל לוודא שהבעיות מהן אני סובל יבדקו ברצינות וביסודיות ויטופלו במידת האפשר?
תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בתשןבה
ד''ר דן גוטמן26/04/2010יש להגיע לבדיקה יסודית יותר אצל רופא אחר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
נחירים סתומים מעל לחודשיים וקושי בשינה
אוזניים סתומות אטומות מלאות מלווה בצפצוף
אף סתום לאחר שני ניתוחי סינוסים
חור לאחר ניתוח שקדים משמאל לענבל
רקמה רירית מיקום -בירור
אטמים מותאמים אישית - התייעצות
טרגימנל נוירולוגיה וmri- בירור
נזלת וגודש ברירית האף
תוצאות ct סינוס- בירור
ערוץ הבריאות
האם את/ה טיפוס בוגדני?