סובל מסחרחורות מזה זמן רב

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• סובל מסחרחורות מזה זמן רב
    אריאל
    25/04/2010

שלום רב,

אני סובל מסחרחורות מזה זמן רב - מאז ספטמבר 2009. בירור א.א.ג. שעברתי וטיפול פיזיותרפי לא הועילו.
    מדובר בסחרחורות בשינויי תנוחה - מעמידה/ישיבה לשכיבה ולהיפך או אף בזמן שאני שוכב ומטה את ראשי הצידה.
    ברוב המכריע של המקרים, הסחרחורת חולפת לאחר שניות ספורות. רק פעמיים במהלך התקופה הזאת היו לי התקפי סחרחורת שנמשכו זמן רב לאחר שעברתי משכיבה לעמידה.

במהלך התקופה הזאת עברתי ברור א.א.ג. שכלל בדיקת שמיעה וטימפנוגרפיה, וכן בדיקת ENG וכולם היו בגדר הנורמה. עברתי גם טיפול פיזיותרפי של המערכת הווסטיבולרית, שבהתחלה נראה כאילו הוא מועיל, אך הסחרחורות שבו תוך זמן קצר.
    אציין, כי אני מאובחן כחולה טרשת נפוצה (התקפית), אך לדברי הרופא שלי במרפאת הטרשת הנפוצה בשיבא, סחרחורות בשינוי תנוחה ממש אינן אופייניות לטרשת נפוצה, ואם המחלה הייתה הגורם לסחרחורות, הן היו אמורות להופיע גם בתנוחה בלתי משתנה.
    בנוסף אציין, כי מזה כשבועיים אני סובל מכאבי אוזניים (בשתי האוזניים) המופיעים לזמן קצר מאד ונעלמים.

אני חייב לציין, כי אני חש שהבירור שעברתי בקופת החולים שלי לא היה מעמיק ומקיף די הצורך. קראתי איפשהו על בדיקה הנקראת פוסטורוגרפיה, שלא נעשתה לי, וזאת למרות שעדיין לא נמצא הגורם לסחרחורות.

היום הייתי אצל רופא הא.א.ג. בקשר לכאבי האזניים. הוא הסתכל באוזני עם המיקרוסקופ וטען שאינו רואה דבר. שאלתי אותו מה אני בכל זאת עושה עם כאבי האוזניים, והוא אמר שזה אולי כאבי שיניים שמקרינים. קשה לי להאמין כי אין בדיקות מעמיקות יותר לבירור המקור לכאבי אוזניים. שוב - תחושתי היא של התייחסות לא רצינית ומחפפת.

אני ממשיך לסבול מהתופעות המתוארות, אבל נראה שאת רופא הא.א.ג. זה לא ממש מטריד. אני יודע שבעיות אוזניים זה משהו שמצריך התייחסות רצינית ומהירה, כי אחרת זה עלול להתפתח לכדי נזק חמור יותר.

מה אפשר לעשות? כיצד אוכל לוודא שהבעיות מהן אני סובל יבדקו ברצינות וביסודיות ויטופלו במידת האפשר?

תודה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    סובל מסחרחורות מזה זמן רב

הוספת תגובה

• בתשןבה

ד''ר דן גוטמן
    26/04/2010

יש להגיע לבדיקה יסודית יותר אצל רופא אחר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו